Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer’in milletvekilliklerinin düşürülmesi için Meclis’te komisyon kurulmasını değerlendirdi.

Gazetekarınca'dan Altan Sancar'ın haberine göre '4 Kasım darbesi devam ediyor' diyen Baydemir, "Milletvekillerimizin dokunulmazlıklarının kaldırılması, özü itibari ile parlamentoya ve halkın özgür iradesi ile Meclis’e gelen seçilmişlerin serbest siyaset yapma hakkına karşı bir darbeydi. Bugün bir başka darbe ile iki milletvekilimizin daha milletvekilliklerinin düşürülmesi parlamento gündemine getirilmeye çalışılıyor. Hem ‘%51’lik iradeye saygı duyun’ diye çağrıda bulunacaksınız hem de milletin parlamentoya gönderdiği seçilmişlerin milletvekillerini cumhuriyet tarihinde ilk defa devamsızlık gerekçesi ile düşürmeye çalışacaksın. Bu ikiyüzlülüğe sadece HDP’nin değil, sıranın kendilerine gelmesini istemeyen herkesin itiraz etmesi lazım" ifadelerini kullandı.

HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer’in vekilliklerinin düşürülmesi için dün Meclis’te alt komisyon kurulmuştu. Meclis Başkanlık Divanı, Hezer ve Sarıyıldız’ın “Meclis çalışmalarına özürsüz ya da izinsiz olarak bir ay içerisinde toplam 5 birleşim günü katılmamaları” konusunda komisyon oluşturulması kararı almıştı. Meclis İdare Amiri Salim Uslu başkanlığında kurulan 9 kişilik alt komisyonun dün çalışmaya başladı. Daha önce HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksedağ’ın 21 Şubat’ta milletvekilliği, 9 Mart’ta da parti üyeliği düşürülmüştü.