Hükümet, İç Güvenlik Paketi'ni komisyona geri çekiyor.

Hükümet, 68. maddeden itibaren geri kalan maddeleri için tezkere verdi.

Muhalefetin sert tepkisini çeken İç Güvenlik Paketi'nin çıkması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ısrarcı davranıyordu.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, kamuoyunda "iç güvenlik paketi" olarak bilinen tasarının, görüşülmeyen, 68. ile 130. maddelerini kapsayan 63 maddenin İçişleri Komisyonu'na geri verilmesi için önerge verdi.

Meclis'te büyük tartışmalara, hatta yumruk yumruğa kavgalara sebep olan İç Güvenlik paketinde hükümet sürpriz bir adım attı. 132 maddelik paketin 68. maddeden itibaren kalan maddelerinin Komisyon'a geri çekilmesi için Genel Kurul'a tezkere sundu.

Tezkere kabul edilirse, geçen 67 madde yasalaşmış olacaktı. Genel Kurul'daki görüşmelerde muhalefet partileri paketin tamamının geri çekilmesini istedi.

Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Meral Akşener, iç tüzüğe göre tezkere hakkında oylamaya gerek olmadığını söyledi. TBMM Başkanvekili Meral Akşener, söz konusu maddelerin önergeleriyle birlikte komisyona geri verildiğini açıkladı.

Paketin en kritik ve tartışmalı maddeleri geçmiş durumda.

Muhalefetin itirazları üzerine Meclis Başkanvekili Mera Akşener Grup Başkanvekillerini odasına çağırarak oturuma 30 dakika ara verdi. Aradan sonra iktidar partisinin oylarıyla 68. maddeden itibaren kalan maddelerinin Komisyon'a geri çekilmesi tezkeresinin kabul edilmesi bekleniyor.