Fransa Cumhurbaşkanı Françoise Hollande, Paris saldırılarıyla ilgili Parlamento’da konuştu.

Hollande, bir kez daha 'savaştayız' dedi. "Suriye’deki savaşın çözümü Esad değil ama düşmanımız IŞİD" vurgusu yapan Hollande, Suriye'de siyasi soruna çözüm arandığını söyledi.

Hollande, Suriye’de IŞİD hedeflerine yönelik operasyonları artıracaklarını ifade ederek, perşembe günü Suriye'ye Charles de Gaulle isimli uçak gemisinin gideceğini açıkladı.

Paris’teki saldırıların kurbanları arasında 19 ülkeden insan olduğunu kaydeden Hollande, Fransız halkına sağduyu ve birlik çağrısı yaptı.

Hollande, IŞİD’e karşı geniş kapsamlı bir koalisyon kurulması gerektiğini kaydederek “Bunun için önümüzdeki günlerde ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğim” diye konuştu.

Hollande’ın parlamentoya hitaben yaptığı konuşmasının bir bölümü şöyle:

“Fransa artık korkaklara karşı savaşta. Bu saldırıları düzenleyenler şunu bilmeli ki, yaşadıklarımız onları yok etmek için inancımızı güçlendirdi.

Suriye’deki savaşın çözümü Esad değil ama düşmanımız IŞİD.

Suriye’de IŞİD’i hedefleyen bir tek büyük koalisyona ihtiyaç var. Suriye, terörizm için en büyük fabrika haline dönüştü. Mülteci akınına uğrayan ülkelere destek olmalıyız."