2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı yasa ile büyükşehir belediyelerinin sınırları içinde bulunan köyler mahalleye dönüştürülürken, çok sayıda köy bu yasadan dolayı mağdur oldu. Erzurum’un Hınıs ve Tekman ilçelerine bağlı bazı köylerin muhtarları ise bu yasadan kaynaklı giderilmeyen sorunları için CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan’a başvurdular.

Sorunları yerinde görmek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e iletmek amacıyla Erzurum'a giden Doğan, muhtarlarla CHP İl Başkanlığında toplantı yaptı ve ardından da Sekmen’le görüşmek için belediye binasına gitti.

Doğan’ı yarım saatten fazla bekleten Sekmen, sorunları dinlemezken, "CHP’nin vekili olarak İstanbul’dan buraya boşuna gelmişsiniz. Biz Kürt, Laz, Türk ayrımı yapmadan hizmetlerimizi sunuyoruz. İki ay önce de muhtarların sorunlarını dinledim. Onlarla görüşmem gerekmiyor. Hizmet için oy verselerdi..." ifadelerini kullandı. Meclis toplantı salonunda giderilemeyen sorunlarını belediye başkanı ile konuşmak için bekleyen muhtarlar ise “Bizim belediyede çapulculara yer yok” denilerek belediye binasının dışına çıkarıldılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP'li vekil Doğan, "Köylüler hizmet alamamalarının en önemli nedeninin mezhepsel,etnik ve partizancılık saiklerle yapılan bir ayrımcılık olduğuna inanıyorlardı," dedi.

Sorunları dinlemek ve belediye başkanına iletmek için Erzurum'a geldiğini ifade eden Doğan, "Sekmen, tam 35 dakika bekledikten sonra randevuya geldi. Ben daha tek bir cümle bile kurmadan 'Ben herkese ve her yere eşit hizmet veriyorum. Din ve dil ayrımı yapmıyorum' dedi. Sekmen’e oldukça yumuşak bir üslupla şikayetler üzerine İstanbul’dan geldiğimi, temel sorunlar yaşandığını ve bunları paylaşmak istediğimi söyledim. Beden diliyle bile varlığımızdan rahatsız olduğunu saklama gereği duymayan Sekmen bunun üzerine 'Ben onlarla defalarca görüştüm. Sorunları hemen hallolacak sorunlar değil. Sizin de CHP’nin bir vekili olarak buraya kadar gelmenize gerek yoktu' dedi," diyerek görüşmeyi aktardı.

"ŞİKAYET EDENE KADAR OY VERSELERDİ"

Sekmen'e sadece İstanbul’un ve sadece CHP’lilerin milletvekili olmadığını hatırlattığını söyleyen Doğan, Sekmen'in ise kendisine şu sözleri söylediğini belirtti: "Ben 25 yıldır siyasetin içindeyim. Bu işleri bana öğretmeyin. O muhtarlar da şikayet edene kadar hizmet için oy verselerdi."

MUHTARLAR 'BURASI ÇAPULCULARIN BELEDİYESİ DEĞİL' DENİLEREK KOVULDU

Tartışmanın büyümesi üzerine belediye binasından ayrıldıklarını söyleyen Doğan, başka bir odada bekleyen muhtarların ise bizzat Kırsal Hizmetler Genel Sekreter Yardımcısının "Bizim burası çapulcuların belediyesi değil. Siz bizim aracımızı yakarsanız biz de size hizmet götürmeyiz" sözlerine maruz kalarak güvenlik güçleri tarafından belediyeden dışarı çıkarıldığını bildirdi.

"SİYASAL, MEZHEP VE ETNİK FARKLILIKLAR ÜZERİNDEN AYRIMCILIK YAPILIYOR"

Yaşananların Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığının hizmet icrasında nasıl bir ayrımcılık yapıldığını çok açık bir şekilde ortaya koyduğunu dile getiren Doğan, "Üstelik bu ayrımcılık siyasal,mezhep ve etnik farklılar üzerinden yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi yoğunlukla Alevi ve Kürt köylerinin bulunduğu güney bölgesi ilçe köylerine hizmet götürmüyor ve bunu da hiçbir çekince duymadan dile getiriyor," dedi.

SORUŞTURMA TALEBİ

Her türlü ayrımcılığın karşısında olacağının altını çizen Doğan, soruşturma açılmasını gerektiğini belirterek; "Bir milletvekiline bile görevinin gerektirdiği objektif davranma sorumluluğundan ayrılarak kendilerine oy verenlere hizmet götüreceğini söyleyen ve bunu saklama gereği bile duymayan bir belediye başkanının kendisine oy vermeyen vatandaşlara nasıl davrandığını tahmin etmek hiç de zor değil. Belediye başkanın bu davranışının görevini kötüye kullanma olduğunu bile bile sergilemesi dehşet vericidir. Vekil olarak tarafıma yapılan nezaketsizlik de cabası," dedi.