Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlatılan operasyon sonrasında sivil kayıpların yaşandığı Mardin ve Urfa’daki duruma ilişkin HDP bir kriz koordinasyonu oluşturuldu.

HDP’nin 9 Ekim’de oluşturduğu Merkezi Kriz Koordinasyonuna bağlı olarak bugün itibariyle Urfa ve Mardin için iki ayrı kriz merkezi oluşturuldu. Mardin ve Urfa’da çalışma yürütecek olan kriz merkezlerinde HDP PM üyeleri, milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları yer alıyor.

Oluşturulan merkezler; krizin derinleşerek sınır bölgelerindeki yerleşim yerlerinin boşaltılması ve saldırılar sonucunda yaşanan can kayıpları ve yaralamalara karşı tedbir geliştirmek, dayanışma ağları oluşturmakla görevlendirildi.

HDP tarafından bölgedeki il, ilçe örgütleri ve belediyelerine gönderilen genelgede her türlü hazırlığın tamamlanarak dayanışma ağlarının güçlendirilmesi istendi.

HDP’nin ayrıca Meclis Başkanvekili Mithat Sancar başkanlığında milletvekilleri ve PM üyelerinden oluşan bir heyeti, can kayıplarının arttığı Nusaybin’de incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.