Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisi hakkındaki "HDP'ye oy veren şerefsizler" sözlerini değerlendirerek, “Sayın Bahçeli’nin ve MHP’lilerin ruh halini anlayabilmek için dün gece biraz Ferdi Tayfur dinledim. Bu efkar nereden kaynaklanıyor diye.” dedi.

HDP’nin ilk parti sözcüsü Ayhan Bilgen parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bilgen, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin seçmenleri hakkındaki sözlerine ilişkin şu yorumu yaptı:

“Sayın Bahçeli’nin ve MHP’lilerin ruh halini anlayabilmek için dün gece biraz Ferdi Tayfur dinledim. Bu efkar nereden kaynaklanıyor diye. Biz beklerdik ki, MHP’li yöneticileri bu tepkilerini bize yönelteceklerine Irak’ta, Suriye’de tecavüze uğrayan Türkmen kadınlarının katillerine, Türkmen çocuklarını esir alanların sorunlarına yöneltsin. IŞİD konusunda bu kadar öfkeli ve nefret dili taşıyan söylem kullanmayan bir partinin seçilmiş 80 milletvekiliyle ilgili yaptıkları tarifi kendilerine iade ediyoruz. Türkiye’nin Güneyinde Sayın Bahçeli’nin de memleketinde güzel bir atasözü var. ‘Ağır otur, kamil kalk. Ağır taşla dibek döverler, hafif taşla pislik temizlerler.’ Türkiye siyasetçileri söyledikleri sözün nereye gittiğini, hangi sonuçlar doğuracağını dikkate alarak konuşmalılar.”