Halkların Demokratik Partisi (HDP), seçim etkinliklerine yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı, seçim çalışmalarının güvenliğinin sağlanması için hükümete çağrıda bulundu.

Açıklamada, HDP'nin İzmir Dikili'deki tanıtım etkinliğine yapılan saldırı hatırlatılarak, HDP’nin belediye meclis üyesi adayı Mehmet Aktan'ın yapılan saldırıda başından yaralanarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Emniyet güçlerinin, ırkçı saldırganlara yönelik önlem almamasının, saldırılarda cesaretlendirici bir rol oynadığını söyleyen HDP, "Saldırı polislerin gözü önünde ve polis kameralarının çekim yaptığı sırada yaşandı. HDP’nin Dikili’deki seçim çalışması sabote edilmeye çalışıldı." diye belirtti.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul-Esenyurt’ta yaşanan ve MHP basın danışmanının ölümüne yol açan olayı ve Şişli Belediye Binası’na gece uzun menzilli silahlarla ateş edilmesini de anımsatan HDP, bu yaşananların seçim çalışmalarında gerginliklerin artabileceğine dair işaretler olduğunu kaydetti.

Hükümetin güvenlikli bir siyasal çalışma ortamı sağlamak konusunda sorumluluğu olduğunu söyleyen HDP açıklamasında, "Hükümet, seçim çalışmalarını yürüten partilere karşı ayrımcı bir dil kullanmaktan kaçınmalı, emniyet güçleri seçim çalışmalarının sağlıklı bir ortamda yapılabilmesi için önlem almalıdır. HDP olarak, seçim çalışmalarını engelleyecek veya sabote edecek her türlü girişimin karşısında olacağız. Ne partimizin ne de diğer partilerin çalışmalarına yönelik herhangi bir engeli kabullenmeyeceğiz. Hükümet çevrelerinin üstü örtülü; ayrımcılık ve nefret suçu işlemeyi alışkanlık haline getirmiş ırkçı çevrelerin ise açık bir biçimde HDP ve BDP’yi hedef göstermelerine boyun eğmeyeceğiz." denildi. (Demokrat Haber)