HDP, Cumhurbaşkanlığı seçiminde açtığı Selahattin Demirtaş standında bir grubun saldırısına uğrayan Necmettin Durmuş'un birinci, Selda Karafazlı Kurşun'un ikinci sırada yer aldığı listesi ile Rize'de 2,306 oy aldı.

Radikal'de yer alan habere göre 7 Haziran seçimlerinde Rize'de muhalefet partilerinin oy oranları ise Rize'de milletvekili çıkarmaya yetmedi.

Rize'de HDP'nin ilk iki sıra adayı Necmettin Durmuş ve Selda Karafazlı Kurşun seçim öncesi ve sürecinde Türkiye gündemine oturmuşlardı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Rize'de Selahattin Demirtaş için açtığı stantta bir grubun saldırısına uğrayan Necmettin Durmuş, HDP'nin Rize'de 1. sıra adayı olmuştu.

2. sıra adayı Selda Karafazlı Kurşun ise akrabası olduğunu açıklayan bir grup tarafından 'reddedilmesi' haberleriyle yıpratılmaya çalışılmıştı. Kurşun bu olayın ardından Türkiye'nin her yerinden aldığı destek mesajlarıyla güç kazandığını açıklamıştı.

Bu sonuçlar HDP'ye Rize'de milletvekilliği kazandıramadı ancak BDP ’nin EMEP ile ittifak yaparak bu parti adı altında katıldığı 2011 Genel Seçimleri'nde 226 oy almasından 4 yıl sonra HDP, 2,306 oy alarak yüzde 1,15'lik oy oranına ulaştı.