NATOPA yönetimi için önerilerin bulunulduğu toplantıda, dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşmasına tepki gösterdiği sırada TRT tarafından canlı yayın konuşması kesilen HDP NATOPA üyesi milletvekili Ziya Pir, NATOPA'nın Alt Komisyon Başkan Yardımcılığı'na önerildi. Hollanda sağ parti tarafından yapılan öneri diğer üye ülkelerin temsilcileri tarafından da kabul gördü.

Nato Parlamenter Asamblesi'nin (NATOPA), 62. Genel Kurul Toplantısı Hilton Bomonti Otel'de ikinci gününde devam ediyor. 

Önümüzdeki saatlerde genel başkan ve yardımcılığı için yapılacak seçimlerin sonuçları belli olacak.

NE OLMUŞTU? 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM'nin ev sahipliğinde gerçekleşen NATO Parlamenterler Asamblesi 62. Genel Kurulu'nda HDP'liler için "Hukuka, yargıya saygı göstermeyen ve meydan okuyan bir tavır ortaya koydular. Hukukun gereği yapıldı. Eğer bunlar gitmiş olsaydı, zorla getirme kararı kesinlikle çıkması mümkün değildi" demişti. 

Bozdağ'a "Yalan söylüyorsunuz, gerçekleri anlatmıyorsunuz" diyerek itiraz eden HDP'li Ziya Pir, AKP'nin gönderdiği müfettişlerin belediyelerde yaptığı tüm incelemelerin sonucunda "PKK'ye para aktarıldığı" yönünde hiçbir belgeye ulaşılamadığını, HDP'li milletvekillerinin yapılan tebligata uymadıkları iddiasına da yalanlamıştı. 

"Ne bana, ne makamıma ne de avukatıma hiçbir tebligat yapılmadan, evimden gözaltına alındım. Siz bana tebligat yapıldığını ispatlayın ben pazartesi günü istifa edeceğim. İspatlayamazsanız, en azından bizden özür dileyin" diyen Pir'in konuşması sırasında TRT canlı yayını kesmişti.