HDP Muş milletvekili Ahmet Yıldırım, 2017 bütçe görüşmelerinde, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü bütçeleri üzerine söz aldı.
 
Televizyon ve radyoların kanun hükmünde kararnameler ile kapatıldığını hatırlatan Yıldırım, RTÜK’ün bypass edildiğini söyledi.
 
Yıldırım, "Malumumuz, kanun hükmünde kararnamelerle kapatılan radyolar, televizyonlar ve gazeteler var. Düşünün, anayasal olan bir kurum, iş ve işlemlerini Anayasa'ya göre yapan bir kurum, kanun hükmünde kararnameyle lağvedilerek, bypass edilerek radyo ve televizyonlar kapatılmaktadır. Buna bizim artık, kanun hükmünde kararname deme imkanımız yok. Çünkü KHK'lar kanunlara, yasalara baskın gelebilirler, Anayasa'ya baskın gelemezler" diye konuştu.
 
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un "Eğer yanlışlıkla kapatılan, haksızlığa uğrayan varsa itiraz ederler, raporlar hazırlanır, gerekirse bakarız" şeklindeki açıklamasını hatırlatan Yıldırım, "Yani bunun adı şu: Önce birini öldürüyorsunuz, gömüyorsunuz, ondan sonra "Bu suçlu muydu, suçsuz muydu" diyorsunuz. Kapattınız, mallarına el koyup TRT'ye taşıdınız. Gaspçı bir kültürle hareket ettiniz. Şimdi kalkıp basın özgürlüğünden söz etmek mümkün değildir" dedi.
 
Sarı basın kartlarının iptal edildiğini hatırlatan Yıldırım, "Kimin gazeteci olacağına o kartlarla siz karar veremezsiniz. Avrupa'da birçok ülkede kartları basın sendikaları vermektedir, devlet vermez. Eğer devlete kalsa zaten sarı basın kartları iptal edilecek, Sarı değil, AK basın kartları çıkarılacak, sadece kendilerine çalışan basın mensuplarının mesleklerini icra etmelerine imkân verilecek, onun dışındaki herkese basın mesleğini icra etmek yasaklanacak" diye konuştu.