HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, ‘havuz medyası’ diye tabir edilen medyanın HDP’yi hedef gösteren yayınlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Partimize, halkımıza, demokrasi güçlerine yönelik planlı, örgütlü ırkçı saldırılar sürerken, AKP’nin yayın organları da bu saldırıları, kışkırtıcı ve teşvik edici yayınlarını tehlikeli bir biçimde devam ettiriyor" diyen Oluç, şu örnekleri verdi:

'MANŞETİN ATILDIĞI GÜN AĞIR SALDIRILAR OLDU'

"Parti Genel Merkezimiz ve il, ilçe binalarımız ateşe verildiği gün Saray’ın Sözcüsü Yeni Şafak, Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’ı 'Katil - Temizlenecek' başlıklı manşetiyle hedef göstermişti. Bu manşetin atıldığı gün, sokaklara salınan ırkçı güruhlar, HDP’yi hedef aldı, her yerde partimize yönelik ağır saldırılar düzenlendi.

Bu saldırılar karşısında sorumluluk duyan herkes sağduyu çağrısı yaparken, Yeni Şafak ve Star gazeteleri ise 'saldırılar bitmesin, sürdürün' dercesine ırkçı yayınlarını devam ettiriyor.

Yeni Şafak bugün (10 Eylül) Eş Genel Başkanımızı 'Evet katilsin' başlığıyla yeniden hedef gösterdi. Gücünü Saray’dan alan ve doğrudan Eş Genel Başkanımıza yönelik fiziki saldırıları örgütlemeye çalışan bu gazete bir başka hayal ürünü haberinde de 'İşte HDP’nin bombaları' başlığını kullanarak, yalanda sınır tanımadı.

Haberde HDP’yle ilgili tek bir bağ kuramayan, tek bir belge ve bilgiye yer veremeyen bu gazete, sadece kamuoyunda HDP karşıtı bir algı oluşması için gece gündüz çaresizce çırpınmaktadır. Yalan haberde Yeni Şafak’ı yalnız bırakmayan Star da, 'Demirtaş sokakları yakın emri verdi' şeklinde yalan ve çarpıtmaya dayalı iftiralarıyla kamuoyunu yanıltmaya, HDP’ye yönelik ırkçı saldırı terörünü örgütlemeye devam etmektedir."

'PROVOKASYONA GELİNMEMELİ'

Halkların AKP ve medyasının iç savaş oyununa gelmeyeceğini belirten Oluç, "Gazetecilik faaliyetinin ötesinde farklı bir görev verilen bu gazeteler, yaptıkları kışkırtıcı, hedef gösterici, tetikçi yayınların hesabını er geç hukuk önünde mutlaka verecekler. Kamuoyunu bu gazetelerin kirli yayınları karşısında sabırlı ve dikkatli olmaya, asla provokasyonlara gelmemeye çağırıyoruz" dedi. (ANF)