Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk Komisyonu, 24 Haziran'da yapılacak baskın seçim çalışmaları kapsamında avukatlarla bir araya geldi.

Kahvaltı etkinliğine, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Halkevleri ve EMEP avukatları ile HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran katıldı.

'DAHA  ÖRGÜTLÜ SANDIK GÜVENLİĞİ ÇALIŞMASI YÜRÜTECEĞİZ'

Sandık güvenliği gündemli etkinlikte HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, bir çok ilde avukatlarla bir araya gelerek seçim için avukat görevlendirmelerine ilişkin çalışma yürüttüklerini söyledi.

Başaran, “Demokrasinin temel ilkelerinden biri sandığa giren oyla çıkan oyun aynı olması gerektiğini düşündüğümüz için daha sıkı daha örgütlü bir sandık güvenliği çalışması yürüteceğiz" dedi.

Başaran sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçim kanunu ile ilgili bir yasa değişikliği oldu. Bu yasa değişikliği ile eskisinden daha çok şuanda sandıkların korunmaya ihtiyacı var. En azından her il ve ilçede bir kaç avukat olacak şekilde çalışmalar yapıyoruz. Gezici ekipler oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün burada yaptığımız bu kahvaltı etkinliğinin amacı da bu çalışmalarla ilgili. Seçim günü insanlar sandığa giderken özgür iradelerinin sandığa yansımalarını sağlamak için bir çalışma yürütüyoruz. Bu konuda barolar da çağrı yapmıştı. Biz de bir kez daha tüm barolara buradan çağrı yapıyoruz. Baroların kendi mesleklerine uygun bir şekilde insanların özgür iradesinin sandığa yansıması için gerekli sorumluluğu almaya çağırıyoruz. Demokrasinin temel ilkelerinden biri sandığa giren oyla çıkan oyun aynı olması gerektiğini düşündüğümüz için daha sıkı daha örgütlü bir sandık güvenliği çalışması yürüteceğiz."

Kaynak: Mezopotamya Ajansı