Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve Demokratik Bölgeler Partisi'nden (DBP) belediye eş başkanları, partilerine yönelik son baskınlarla ilgili olarak Diyarbakır'da bir basın toplantısı düzenledi.

Son iki günde baskın ve gözaltıların arttığını söyleyen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, "Siyasetten bizi silmek istediklerinin mesajlarını veriyorlar" dedi.

Toplantıya HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, HDP Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca, Ziya Pir ve İmam Taşçıer, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Seydi Fırat ile DBP ve HDP yöneticileri katıldı.

Dün gece itibariyle DBP ve HDP yöneticilerine dönük gerçekleştirilen saldırıların tüm il ve ilçelere yayıldığı bilgisini veren Aysel Tuğluk, 11 Ekim'de Diyarbakır'da 60 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu ve bunlardan 59'unun gözaltına alındığı söyledi.

DBP ve HDP'ye dönük haksız, hukuksuz gözaltıların yetmediği gibi gece yarısı il ve ilçelerine baskın yapıldığını ifade eden Tuğluk, suç delili olmayacak her şeye el konulduğunu dile getirdi.

Tuğluk'un açıklamalarından satır başları şöyle:

'SİYASETTEN BİZİ SİLMEK İSTİYORLAR'

"Parti ve bileşenler olarak bu durumu sıradan görmüyoruz. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın operasyonların yapılacağı noktasında tehditleri bulunuyordu. Cumhurbaşkanının beyanlarıyla, hedef gösterme, siyaseti etkisizleştirme temelinde partimize dönük düşmanca bir tavır alınacağını ortaya koydular ve startını verdiler. Eş başkan ve yöneticilerimizin gözaltına alınmasına dair ellerinde hiçbir gerekçe bulunmuyor. Baskınların nedenini de bu gözaltılarına gerekçe bulmak olarak değerlendiriyoruz.

“Tehlikeli bir süreç içersine girmiş bulunuyoruz. Gözaltına alınan her yönetici bu halkın iradesini temsil ediyor ve bu iradenin önünü kapatmak istiyorlar. Siyasetten bizi silmek istediklerinin mesajlarını veriyorlar.

'KİMSE ALTERNATİFSİZ DEĞİL'

"Biz burada olacağız ve hiçbir yere kaçmayacağız. Gerçekleri savunmaya devam edeceğiz. Bu kirli politika en fazla Türkiye'ye ve kararları alanlara zarar verir. Biz direniş dolu bir tarihe sahip olarak buralardayız ve bu direnişle mücadeleye devam edeceğiz. Kimse alternatifsiz değildir. Kendi topraklarımızda özgürlük ve demokrasi mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Kürtlerde kırılma yaratacak yaklaşımlardan bir an önce vazgeçilmelidir, aksi halde bu politikalar Türkiye'ye kaybettirir.

'VEKİLLERE KADAR UZANACAK BİR OPERASYON DÜŞÜNÜLÜYOR'

"Süreç bize operasyonların devamının olacağı ve vekillerimize kadar dayanacak bir siyasi soykırımın devrede olduğunu gösteriyor.”

'TEK DİL, TEK MİLLET, TEK ADAM DÖNEMİNE GİRİLDİ'

DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan da "Gelinen nokta tek dil, tek millet ve tek adam dönemine girdiğimizi görmekteyiz" diyerek ülkede muhalif tek bir insanın bırakılmamasının amaçlandığını savundu.

AKP'nin tek amacının demokratik siyasetin önünü kesmek olduğunu söyleyen Aslan, "AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nın ülkeye dayattığı bu karanlık geleceği biran önce ortadan kaldırması gerekiyor. Demokratik siyasetin önünün kesildiği noktada ülkede savaş, acı ve gözyaşı olacaktır. Bu nedenle daha fazla demokratik mücadeleye ihtiyaç olan bir süreci yaşıyoruz" dedi.

Kaynak: BBC Türkçe - DİHA