Cumhuriyet gazetesine yönelik polis operasyonu ve yazarlarının gözaltına alınması gazete binası önünde yapılan eylemle protesto edildi.

Destek eylemine katılan HDP Milletvekili Garo Paylan ve HDP’liler Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırıyı protesto etti.

Paylan, "Savaş yürütenler suç işliyor. Suçlarının görülmemesi için medyaya saldırıyorlar. Yenikapı ruhu tuzruhu olmuştur. Hepimizin hayatını körleştiriyorlar. Faşist birliği yok edip, bütün demokratlar, ses verme zamanıdır" dedi.

HDP Milletvekili Paylan Saray'ın suç işlemeye devam ettiğini savunarak şu ifadeleri kullandı:

Başkanlık rejimi yolunda içeride ve dışarıda savaş sürdürüyorlar. Birçok suç işlemeye devam ediyorlar. Bu suçların görülmesini istemeyenler, medya kuruluşlarına hiza vermeye çalıştı. Hizaya girmeyenleri ya kapatıyor ya kayyum atıyor.

‘CUMHURİYET, SARAYIN SUÇLARINI GÖSTEREN GAZETEDİR’

Cumhuriyet gazetesi de Sarayın suçlarını gösteren gazetedir. 12 Eylül darbesinde de saldırıya uğradı. 12 Eylülde tutuklananlardan birisi Aydın Engin'dir. Aydın Engin'i de gözaltına aldılar. Darbeciler gözaltına aldı.

‘YENİKAPI RUHU TUZRUHU OLMUŞTUR’

Artık sessiz kalma zamanı değil. Yenikapı ruhu, tuz ruhu haline gelmiştir. Hepimizin hayatını körleştiriyor. Faşist birliği yok edip, bütün demokratlar, ses verme zamanıdır. Susmayalım, tepkimizi büyütelim, faşist iktidara karşı tepkimizi ortaya koyalım.