Halkların Demokratik Partisi (HDP), yeni dönemin yol haritasını belirlemek amacıyla seçilmiş tüm organların katılımıyla 15-16 Ekim tarihlerinde Ankara'da toplanıyor.

DİHA'nın haberine göre; toplantıya, örgütlü bulunulan tüm Türkiye ve Kürt kentlerinin il eş başkanları, milletvekilleri, merkez yürütme kurulu ve parti meclisi üyeleri başta olmak üzere tüm organları katılacak. Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başkanlığında gerçekleşecek olan toplantının gündemi ise oldukça yoğun.

KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Toplantının gerçekleşeceği 15 Ekim Cumartesi günü aynı zamanda HDP'nin kuruluş yıl dönümü olurken, dört yıllık dönemin değerlendirmesiyle birlikte yeni sürecin yol haritası da kapsamlı olarak masaya yatırılacak. Toplantı aynı zamanda kongreler dışında böylesi kapsamlı bir toplantının ilk kez yapılıyor olması açısından da tarihi bir toplantı olarak görülüyor.

Türkiye'nin içerisinden geçtiği siyasi sürecin ve son dönemde artan baskı ve gözaltı-tutuklama operasyonlarının yanı sıra HDP'li milletvekillerine dönük olarak dokunulmazlıklar konusunda gelişebilecek olası yönelimlerde toplantının gündemleri arasında.

Kapsamlı değerlendirmelerin yanı sıra Türkiye siyasetinin içerisinden geçtiği sürece ilişkin önemli tespitlerin ve planlamaların yapılmasının da beklendiği toplantı basına kapalı olarak gerçekleşecek.