HDP Eş Genel Başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş, Kürtçe yayın yapan Azadiya Welat çalışanı Bağdu'nun katledilmesinin sıradan bir cinayet olmadığını belirterek, "Güpe gündüz bir gazete dağıtımcısının sokak ortasında ensesine kurşun sıkılarak katledilmesi 1990'lardaki kontra saldırılarını hatırlatmaktadır" dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Adana'da Azadiya Welat çalışanı Kadri Bağdu'nun katledilmesini kınadı.

Yazılı açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanları, Bağdu'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve Azadiya Welat Gazetesi çalışanlarına başsağlığı ve sabır diledi.

"Özgür basına yönelik gerçekleştirilen bu karanlık saldırıyı nefretle kınıyoruz" diyen Yüksekdağ ve Demirtaş, bunun sıradan cinayet olmadığını kaydetti.

HDP Eş Genel Başkanları, "Bu saldırı planlı ve örgütlüdür. Güpe gündüz bir gazete dağıtımcısının sokak ortasında ensesine kurşun sıkılarak katledilmesi 1990'lardaki kontra saldırılarını hatırlatmaktadır. Bugüne kadar onlarca özgür basın emekçisi devlet destekli kontra saldırıları sonucu hayatını kaybetmiştir. Adana'daki cinayet de aynı yöntemle işlenmiştir. Sokak ortasında bir basın emekçisine kurşun sıkanların belli yerlerden destek aldığı açıktır. Bu cinayetin bütün yönleriyle araştırılması, aydınlatılması ve saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin derhal yargı önüne çıkartılması gerekir" dedi, İçişleri Bakanlığı'nı göreve çağırdı.

Yüksekdağ ve Demirtaş, Adana'daki saldırının hedefinin aynı zamanda özgür basın olduğunu da kaydetti. (ETHA)