HDP, adaylarını tanıtıyor. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Türkiye’nin tüm farklılıklarının yer aldığı aday listesini açıklamasının ardından bugün de aday tanıtımı gerçekleştirdi

Ankara İnşaat Mühendisleri Odası Toplantı Salonu’ndaki tanıtım toplantısına tüm adayların yanı sıra demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve kadın kurumlarının temsilcileri de katıldı. Toplantı salonuna seçimlerin ana sloganı olan “Senle Değişir”, “Bir oy Demirtaş’a bir oy HDP’ye”, “Kadınlarla değişir”, “Gençlerle değişir”, “Em li virin em dikarin” yazılı pankart asıldı.

Tanıtım öncesi salonda polis köpeği eşliğinde arama yapıldı. Salona girenler de HDP'li görevliler tarafından arandı. Salon çevresinde ise yoğun polis önlemleri dikkat çekti.

Toplantı salonunda kadınlar salonun en önünde yerlerini alırken, erkekler arka sıralarda oturdu.

Kadın milletvekili adaylarının büyük bir bölümü yöresel kıyafetleriyle salona geldi. Sahneden HDP’nin seçim kampanyasında kullanacağı seçim müzikleri de ilk kez çalındı.

DEMİRTAŞ'IN MESAJI

Toplantıda cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın mesajı okundu.

Demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesini HDP’de milletvekili adayı olarak sürdürmeye karar vermiş olan siz değerli arkadaşlarım; Bu onurlu, cesur ve şerefli kararınızdan dolayı sizleri kutluyor, hepinizi sevgiyle ve coşkuyla
selamlıyorum.

Türkiye halklarının eşit ve adil bir yaşamı birlikte var etme mücadelesinin kritik bir noktasında HDP ile beraber siyasi mücadeleye omuz verme duruşunuz, emin olun ki tüm ezilenlerin kaderini değiştirme potansiyeline sahiptir.

Tek adam rejiminin faşizan uygulamaları altında inleyen topluma nefes aldıracak, demokrasi yürüyüşünde engelleri ortadan kaldıracak önemli bir sorumluluk üstlendiniz.

Uzun yıllardır devam eden siyasi mücadelemizde, 24 Haziran seçimleri artık bir dönüm noktasıdır. Binbir emekle, bedelle biriktirilen umutları bu seçimde kalıcı bir kazanıma dönüştürmek için yarından itibaren sokaklarda, meydanlarda olacaksınız. Eminim ki, gideceğiniz her yerde yoksul halkımızın, gençlerin, kadınların, emekçilerin büyük ilgisiyle, sevgisiyle karşılanacaksınız. Çünkü sizler en zor zamanda “Kral çıplak” demeyi başarmış olan halk temsilcilerisiniz. Faşizme karşı direnişin, dik duruşun sembollerisiniz. Her birinizin, bu değerli misyonu layıkıyla temsil edeceğinden kuşkum yoktur.

Parti disiplini, HDP’nin ortak demokratik ilkeleri ve büyük bir sorumluluk bilinciyle, her yerde örgütlü hareket ederek rakiplerimizin hasretle beklediği hatalara düşmeden, barışın ve kardeşliğin ortak diliyle kampanyanın yükünü sırtlayacaksınız.

Sizleri buradaki hücremizden sevinçle, heyecanla ve gururla izliyor olacağız. Ezilen halklarımızın yiğit evlatları, kadınları ve erkekleri olarak bütün topluma umudun sıcaklığını taşıdığınızı gördükçe bizim hücremiz de aydınlanacak, her adımınızla onur duyacağız.

Artık ezilmenin değil, kazanmanın zamanıdır. Zafer bir adım ötede duruyor ve uzanıp onu alacak kadrolar artık sizlersiniz. Büyük bir özgüvenle sahaya çıkın. Zaten içinde yaşadığınız halklarımızla bütünleşin ve 24 Haziran akşamı bütün ülkeye, o muhteşem demokrasi zaferini armağan edin.

Biliyorum ki bunu yapabilirsiniz. O halde yolunuz açık olsun. Hepinizi tekrar kutluyorum. Abdullah Zeydan arkadaşımla birlikte sizlere buradan selam ve sevgilerimizle birlikte, özlemlerimizi, başarı dileklerimizi gönderiyoruz.

Biz kazanacağız, MULAKA KAZANACAĞIZ!

BULDAN'DAN DEMİRTAŞ MESAJI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, aday tanıtım etkinliğimizde konuştu.

YSK'ya ve yargıya Demirtaş Çağrısında bulunan Buldan, "Rehin tutulduğu için aramızda olamayan Cumhurbaşkanı Adayımız Demirtaş'ı buradan selamlıyoruz. Cumhurbaşkanına, YSK ve yargıya çağrıda bulunuyoruz: Bu adaletsizliğe, bu zulme son verin. Demirtaş'ı özgür bırakın. Bugün burada artık seçimleri kazanmak üzere çok güçlü ve kararlı bir çıkış başlatmış bulunuyoruz. Şimdiden hepimizin, hepinizin yolu açık olsun, aydınlık olsun" dedi.

Pervin Buldan'ın ardından konuşan Sezai Temelli şunları söyledi:

HDP seçim bildirgesiyle, hakikatin sesi oldu, demokrasi ve  barış mücadelesi kararlılığını,  karşı manifestosuyla açıkladı. Cumhurbaşkanı adayıyla, milletvekilleri adaylarıyla Türkiye’yi değiştirmeye geliyoruz! Sen’le Biz’lerle değişir, değiştireceğiz, yeni yaşamı birlikte kuracağız. Yalancıları, yasakçıları, yolsuzluk müptelalarını süpürüp tarihin çöplüğüne atacağız.

Cumhur İttifakına bakıyorsunuz, biri kendi tabanından oy isteyecek hale gelmiş, diğeri hala kendi tabanını ikna etmeye çalışıyor. Partimizin ise böyle bir “ya tabanımız bize oy vermezse” kaygısı yok. Çünkü bizler bir gün öyle bir gün böyle diyerek halkımızın, toplumun güvenini sarsmadık, kimsenin yüzünü kara çıkarmadık. O yüzden bırakın metal yorgunu olmayı, çelik gibi inadımızla seçime hazırız,  barajı yıkmaya geliyoruz!

HDP neden önemli? HDP, her zaman olduğu gibi bu seçimlerin de kilit partisidir!

Parlamentonun işlevsiz hale gelmemesinin, tek adam yönetimine son verilmesinin, cumhurbaşkanlığının sembolik bir makama dönüşmesinin tek olanağı HDP’nin barajı geçmesi. Bu kapıyı HDP’nin oyları açacak.

HDP’nin barajı geçmesi demek, AKP’nin tek başına hükümet kurmasının imkansızlaşması demek. 301 401 hesaplarının bozulması demek. HDP, AKP’nin vekil sayısını azaltabilecek tek partidir. Bu yüzden bu seçim AKP ile HDP arasında geçecek bir seçimdir. AKP 80 vekilin peşinde. Vermeyeceğiz! 80’den de çok vekille döneceğiz…

İddia ediyoruz; birbirini duyamaz hale gelmiş, adeta bir karanlığın içinde birbirine çarpıp duran halklar, yurttaşlar, uzun bir süredir kutuplaşmış bir toplumda yaşamanın yorgunluğunu HDP ile atacak. 

Kürt sorunun çözümü konusunda barışçıl irade açığa çıkacak, toplumun bir arada yaşamaya dair hafızası ve değerleri canlanacak.

Bütün hizmetler ve politikalar eşit yurttaşlık temelinde Demokratik Anayasa’nın güvencesi altında olacak.

Türkiye halkı güven ve dayanışmaya dayanan adaletli bir ekonominin mümkün olduğunu HDP ile birlikte görecek.

Sadece Türkiye’ye değil, dış politikaya da nefes aldıracağız. Bugün dünyadaki 5 diktatör hükümetten biri olarak anılan Erdoğan iktidarı, dış politikadaki ittifakını faşist devletlerle yapmayı tercih etti, biz ise faşizme karşı direnen halklarla yapacağız! Bizim arkamızda halkların bin yıllık tarihi, onların önünde ise faşizmin çöplüğü duruyor.

Geçmişte; sınıfsal iddiasıyla, örgütlülüğü ve siyasi geleneğiyle, genciyle, kadınıyla Meclisin vekil profilini biz değiştirdik. Bugün de adaylarımızla aynı iddiayı taşıyoruz. Adaylarımızın profili, bildirgemizde sunduğumuz vaatlerin canlı kanıtıdır.

HDP’nin hem kadroları, hem örgüt yapısı hem de politikası Türkiye’nin nasıl güzel bir ülkeye dönüşebileceğinin teminatıdır. HDP, insanların birbirine duyduğu güvenin adıdır. Siyasete güven de HDP ile tazelenecek.

Basın özgürlüğünü en zor koşullarda savunanlar, inançların ve kimliklerin zenginliğine inananlar, devlet şirketlerin kârına arka çıkarken halkın sağlığı için sermayenin karşısında duranlar partimizi adaylıklarıyla onurlandırdı. KHK zulmü ile işlerinden edilenler, güvenilebilecek tek adres olarak HDP’yi gördüler. Ezilen sınıflar ve halklar için mücadelede duruşları ile güven kazanmış adaylar, HDP’de bu sesi yükseltmeye devam edecekler.

Biz emekçilerin partisiyiz. Öyle başka partilerde olduğu gibi, yandaş tüccarlarla doldurulmuş listeler göremezsiniz bizde. Saya işçisi Yalçın Yanık yoldaşım, hoş geldin.

Bizler yeni dönemde de kadın milletvekili sayımız ve cinsiyet eşitliğini esas alan siyasetimizle Türkiye’nin önünü açmaya devam edeceğiz. Cumhur ittifakı dedikleri ise aslında bir erkekler meclisi. Kadınlar AKPye o kadar emek veriyor ama vekiller ve belediye başkanları arasında kadın yok. Bu nedenle bu seçim, biraz da TAMAMla ERKEKLERLE DEVAM arasında bir karar verme seçimi olacak.