BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e İmralı adasında kaç kez MİT-PKK görüşmesi yapıldığını, görüşmelerin idari tasarrufla mı, yoksa yargı kararı ile mi gerçekleştiğini sordu.

BDP’li Kaplan, TBMM Başkanlığı’na Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. PKK örgütü liderinin 3 aya yakın zamandır sudan gerekçelerle aile ve avukatlarıyla görüştürülmediğini savunan BDP’li Kaplan, basına yansıyan haberlerde MİT-PKK görüşmelerinin adada yapıldığı yönünde iddialar olduğunu belirterek şu sorulara yanıt istedi:

"İmralı F tipi kapalı cezaevinde aile ve avukat görüşmeleri neden engellenmektedir? İmralı Cezaevinde 12 yıldır hükümlü olan Abdullah Öcalan’a neden TV, telefon hakları tanınmamaktadır? MİT-PKK görüşmeleri ada da kaç kez yapıldı, idari tasarrufla mı, yoksa yargı kararı ile mi yapıldı? Adalet Bakanlığı kosteri tamir etmekten aciz mi? Ödeneği yok mu? Havanın bozuk olduğuna dair son üç ay raporları alındı mı?"

BDP’li Kaplan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde ise son aylarda yapılan hava harekatlarıyla ilgili şu sorulara yanıt istedi:

"Temmuz ayından bu yana ülke sınırları dışında toplam kaç hava harekatı düzenlenmiş, bu harekatlara kaç tane, hangi tür hava aracı katılmıştır? Bu hava harekatları sırasında toplamda hangi türde ne kadar bomba kullanılmıştır? Temmuz ayından bu yana sınır dışına yapılan hava harekatlarının toplam maliyeti ne kadardır? 2011 yılı içerisinde ülke sınırları içerisinde yapılan hava harekatlarının maliyeti ne kadardır?"