Partilerinin borçlarının ödenmesi karşılığında Ak Parti’ye satılacağı iddialarını yalanlayan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal çıkan haberlere tepkisini twitter hesabı üzerinden de sürdürdü ve “Demokrat Parti, amiyane tabiriyle marabasıyla satılık bir köy değildir” dedi.

“PARTİMİZ 1 KASIM ERKEN SEÇİMİNE KATILACAK”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal açıklamalarında şunları dile getirdi:

Cumhuriyet Gazetesi “Ahlaksız teklif” diyerek partimizi “olmayan bir teklifle” haber haline getirmiş ve maalesef gereksiz bir gündem oluşturmuştur.

Bu “sözde” haberi yapmak, olmayan bir teklife ahlaksız demekten daha ahlaksızcadır.

Bu, Anadolu’da bu partiyi yaşatan, kuran ve bugün de gözyaşı, dua ve alın teriyle yaşatmaya devam eden hürriyetçi demokratlara hakarettir.

Partimiz 29 Ağustos’ta gerçekleştirilen GİK Toplantısı’nda 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek erken seçimlere katılma kararı almıştır.

ANAP ve DYP'nin DP'de cismanileştiği bir hareket olarak, Türkiye’nin can alıcı meselelerine, milletin sesi olmak için mücadele verilmektedir.

Bu “ahlaksız yakıştırma”da yer alan, partimize isnat edilen teklif hiçbir şekilde vuku bulmamıştır.

Çok şükür, Demokrat Parti, hem kendi kaynakları hem de gönüllü bağışlarla kendi siyasetini finanse edecek haldedir.

Siyasi bir takım hesaplarla,1946’dan bu yana mücadelesi demokrasi olan, hürriyet olan DP’nin yönünün değiştirilebilme imkanı yoktur.

Demokrat Parti “ne bir siyasi partinin kazandıranı, ne bir diğer siyasi partinin kaybettireni” olmayacaktır!

DP'nin hizmetleri, ismi, abide şahsiyetleri, pek çok siyasi parti tarafından kendilerini meşrulaştırmak için kullanılmaya çalışılmıştır.

Demokrat Parti'nin sahibi, sözün sahibi Millettir!

Siyasi partileri millet kurar ve onlar yaşatır...

Partililerimizi, yetkililerimizi milletin vekili yapacak olan pazarlıklar değil demokratlardır.

Şimdilerde hedef alınmamız, Demokrat Parti’nin varlığının milletimizin gönlünde tekabül ettiği yerin de bir nevi teyididir.

Art niyetli bir ön kabulle yapılan bu “yakıştıma”yı şiddetle reddediyoruz.

Bu davaya hizmet eden geçmişlerimizi ve bugün yaşatan bütün dava arkadaşlarımızı zan altında bırakacak bu haberleri şiddetle reddediyoruz.

Demokrat Parti, amiyane tabiriyle marabasıyla satılık bir köy değildir.”

DYP VE ANAP’IN DEVAMI

2007 yılında DYP'nin ismini ve logosunu değiştirerek kurduğu Demokrat Parti, 2009'da Anavatan Partisi ile birleşmişti. Gültekin Uysal 6 Mayıs 2012’de partinin Genel başkanı seçilmişti. (Demokrat Haber)