BDP’nin Yüksekova’daki bayramlaşma sırasında konuşan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "ipler kopar" sözlerine yanıt verdi: “Kürt halkı da ‘nereden inceldiyse oradan kopsun’ derse Başbakan ne yapacak?”

Bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Erdoğan’ın önceki gün söylediği, “BDP verdiği mesajlarla Adalet Bakanlığı’mızla arayı açmamasına dikkat etsin. Bu dozda giderse, böyle bir görüşmenin ipleri kopar. Çünkü böyle sınırı aşan ve tahrik kokan mesajlara hükümet olarak biz de evet diyemeyiz” sözlerini hatırlatarak, “Peki Allah korusun, Kürt halkı da dese ki ‘nereden inceldiyse oradan kopsun’ o zaman Başbakan ne yapacak? Fakat Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan Eyüp Peygamber’in sabrına sahiptir, koparmayacaktır. Erdoğan’ın da gücü yetmez bunu koparmaya. Çünkü Kürt halkı bu demokrasinin sonuna kadar gitmesini istiyor. Sadece Kürt halkı değil Türk halkı da sonuna kadar istiyor. O nedenle Erdoğan’ın ve çevresinin gücü yetmez bu barış sürecini koparmaya” dedi.

"SABRIN DA BİTTİĞİ NOKTA VAR"

“Ama sabrın da selametin de bittiği bir nokta vardır. Kimse o sabrı taşırmaya teşebbüs etmesin yoksa onun altında kendisi ezilir, siyasette de insanın iradesinde de seçim sandığında da yok olur" diyen Geylani, daha sonra halkla bayramlaştı. (ANF)