HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KHK ile ihraç edilen bir doktor olarak Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme (OHAL) Komisyonu'na yaptığı başvurunun reddedildiğini belirterek, kararın "haksız ve hukuksuz" şekilde verildiğini söyledi. 

Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, OHAL Komisyonu'nun, itirazına yönelik red kararını eleştirdi.

Milletvekili seçilmeden önce de barış ve insan hakları savunucusu olduğunu anlatan Gergerlioğlu, bu bağlamda yaptığı bir paylaşım nedeniyle görevinden ihraç edildiğini söyledi.

KARAR 710 GÜN SONRA VERİLDİ

Komisyon kararını gösteren ve OHAL Komisyonu'na itirazının üzerinden 710 gün geçtikten sonra red kararı verildiğini belirten Gergerlioğlu, "Yüzlerce, binlerce kişiye yaptıkları haksız muamelelerin hesabını soran Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu'na böyle cevap verdiler" sözlerini sarf etti.

HDP'li Gergerlioğlu, Komisyon'un kararını eleştirerek şunları söyledi:

 "Hukuksuz OHAL Komisyonu bana red kararı verdi. Böyle bir komisyonun verdiği kararın tarafımda zerre karşılığı yoktur.

Ben ömrünü Barış için tüketmiş bir İnsan Hakları Aktivistiyim.

Çözüm süreci bitiminde benim gibi İnsan Hakları Aktivistleri şeytanlaştırıldı.

Barış Annelerinin etkinliğinde Askerler de PKKliler de ölmesin, çocuklar ölmesin analar ağlamasın dedim diye önce açığa alındım sonra ihraç edildim.

Benim barış talebimin karşılığında sosyal medyama "Kurdun Dişine Kan Değdi Artık" yazıldı.

Barış istiyoruz diye PKK iltisaklıdır demişler bana. Bu hukuksuz bir karardır!

Ben insan hakları savunuculuğundan başka bir şey yapmadım.

Beni Kürtçülük yapıyor diye itham edersiniz ben en başta Türküm nasıl olur. Çünkü Kürtlerin hakları dedim hemen fişlediler. Yıllarca Ermenilerin hakkını savundum Ermenici dediler. Başörtüsü hakkını savundum irticacı dediler!

Nereden incelirse oradan kopsun ben sonuna kadar mazlumların yanında olmaya devam edeceğim. Ben burada benim ihracım için konuşmuyorum on binlerce mazlum için konuşuyorum!

OHAL Komisyonu dosyaları 2017 de bitiremedi. 2018 de bitiremedi 2019 da bitiremedi 2020 geldi yine biremeyecekler. On binlerce insan aç açıkta umurlarında değil!

Biz eninde sonunda tazminatlarımızla işimize geri döneceğiz. Ama bu zalimlerin cebinden çıkmayacak. Bu kararlar hukuksuz!

KHKlar gidecek biz kalacağız! On binlerin benimle bu sloganı attığını çok iyi biliyorum!

OHAL Komisyonu yüz binlerin o kadar ahını almışlardır ki ben çok yakından biliyorum."