BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın başlattığı 'iki dilli hayat' tartışmaları için Genelkurmay dan bir açıklama geldi. Uzun bir aradan sonra siyasi bir konuda yine açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı dün internet sitesinden yayınladığı basın açıklaması ile rahatsızlığını dile getirdi.

İki dil üniter devleti böler
Üniter devletin önemine vurgu yapılan açıklamada : 'Büyük Önder Atatürk'ün Türk ulusuna armağan ettiği en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti; halk egemenliğine dayalı, kuruluş felsefesinin temelinde, "Üniter devlet" ve "Ulus devlet" olgusunun yer aldığı, demokratik bir yapı ve sağlam hukuki temeller üzerinde yükselerek bugünlere ulaşmıştır' denildi.

Tek dil: Türkçe
''Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın değiştirilmeyecek hükümleri arasında yer alan 3'üncü maddesi; "Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir." hükmünü amirdir. Dil, kültür ve ülkü birliği, bir millet olmanın başta gelen vazgeçilmezleridir. Dil birliğinin olmaması durumunda bunun sonuçlarının neler olacağı, tarihteki birçok acı örnekleriyle gözler önündedir.''

Hükümet sessiz
Genelkurmayın siyaseti ilgilendiren bir konuda açıklama yapmasının ardından hükümet tarafından bir tepki henüz gelmedi.