Bir haftayı aşkın süre abluka altında kalan, sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve operasyonlarda 23 sivilin öldürüldüğü iddia edilen Cizre’de 14 yaşındaki Bünyamin İrci’nin öldürülmeden bir gün önce özel harekat polisleri tarafından zırhlı araca sokulduğu görüntülerin ortaya çıktığı iddia edildi.

Ancak HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız yaptığı açıklamada zırhlı araca bindirilen çocuğun Bünyamin İrci olmadığını açıkladı.

ANF’den Zeynep Kuray’ın haberine göre 14 yaşındaki Bünyamin İnci’nin zırhlı araca bindirildiği ve zırhlı araçta katledildiği daha sonra cesedinin bir çöplüğe atıldığı iddia edilmişti.

Bünyamin İrci’nin babası Tarık İrci oğlunun cenazesini Nur Mahallesi’nde çöpte bulduklarını söyleyerek, “Benim oğlum diğerleri gibi Kürt olduğu için katledildi” demişti.

'ZIRHLI ARACA BİNDİRİLEN KİŞİ BÜNYAMİN DEĞİL'

Bünyamin İrci'nin zırhlı araca bindirilip katledildiği iddiaları üzerine HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, zırhlı araca bindirilen çocuğun Bünyamin İrci olmadığını ifade etti.

Sarıyıldız, "Bünyamin İrci polis tarafından yaralı olduğu halde çok acımasızca katledildi. Ancak görüntülerde zırhlı araca bırakılan kişi Bünyamin değil" dedi.

CHP eski milletvekili Melda Onur da twitter hesabından "Alınıp götürülen ve çöplükten çıkan aynı çocuk değilse daha kötü. Demek elde var 2 çocuk. Biri ödürürüldü, diğerinin akıbeti belli değil" diye yazdı.



İşte Özel Harekatçılarca gözaltına alınan çocuğun o görüntüleri: