Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da anayasa değişiklik referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Biz ürettik, çalıştık” ifadelerini kullanan Erdoğan,” Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan yürüttü, biz de boğazın altından Marmaray'ı yürüttük” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde anayasa değişikliği referandumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

(Hollanda'ya) Benim bakanımı oraya sokmayacaksın, arabanın içine mahkum edeceksin, ondan sonra demokrasiden bahsedeceksin, şimdi devran değişiyor.

Rehavete kapılmayacağız, çok çalışacağız. Bunlarda inanç özgürlüğü yok. Bizim camilerimizi yakanlar, yıkanlar bunlar. Kinleri, nefretleri o derece arttı ki terör örgütleri ile aynı safta yer almaktan çekinmiyorlar.

Avrupa Birliği'nde PKK'yı terör örgütü ilan ediyorlar. Sonra İsviçre'de, Hollanda'da, Almanya'da onlarla birlikte yürüyorlar.

İsviçre Parlamentosu önünde pankart asmış, şakağıma silah dayamışlar. Rabbim'in bana verdiği ömrü değiştirmeye sizin gücünüz yetmez. Biz bu yola kefenimizle çıktık, yürüyoruz.

Bizim çifte standarda itirazımız var.

Türkiye'ye karşı sergilenen faşist tavırlar, Batı'yı eski karanlık günlerine götürüyor. Yapılan faşizm ise, buna faşizm denilmesinden kimse rahatsızlık duymasın.

Batılılara diyorum ki, müslümanlara karşı ön yargılarınızdan vazgeçin ve samimi uyarılarımıza kulak verin.

İsviçre Avrupa Birliği (AB) üyesi değil diyorlar. Olması şart değil, zihniyeti aynı.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Yeni sistemde hükümet Meclis'te değil, sandıkta kuruluyor, millet kuruyor. Anladın mı (CHP Genel Başkanı Kemal) Kılıçdaroğlu? Bu ülkede yüzde 15 oy alana, hatta arkasında partisi olmayan isme bile hükümet kurma görevi verildi. Pazarlıklar dönemi sona eriyor.

Diyor ki Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanı'nın meclisi feshetme yetkisi var.' Yalan söyleme. Cumhurbaşkanı'nın meclisi feshetme yetkisi yok. Ey Kılıçdaroğlu, şu hazırladığımız yasal düzenleme içerisinde çık böyle bir şey varsa bunu ispat et, ben Cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim. Ama o da kalkıp şu CHP'den ayrılsın ki CHP de bundan kurtulsun. Edemez.

Cumhurbaşkanı, muhtar görevden alamaz. Asla böyle bir yetkisi yok. Ey Kılıçdaroğlu, yalan söyleme. Yalancının mumu 16 Nisan'a kadar yanar. Şu ana kadar 16 bin muhtarımızı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladım. Hedef 55 bin muhtarımızı ağırlamak.

Biz ürettik, çalıştık. Sağlıkta reform yaptık. Şu anda Türkiye'de hastanenin olmadığı il yok, ilçelere dahi hastane yapıyoruz. Helikopter, jet, paletli ambulanslar var artık.

Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan yürüttü, biz de boğazın altından Marmaray'ı yürüttük.