Gelecek Partisi’nin kurucularından Etyen Mahçupyan, T24'te Şirin Payzın'ın soruları cevapladı.

Mahçupyan partiye katılmak için kendisini Davutoğlu'nun ikna ettiğini söyledi.

Erdoğan'la ilgili sorulara yanıt veren Mahçupyan şunları söyledi:

"Hırs ve cehalet Erdoğan'ı bu noktaya getirdi. İnsanlaın hırslar eşiği geçtiği zaman o insanı değiştiriyor. Kişili bir eşiği geçtiği zaman oradan ne çıkacağı belli olmuyor. Dünyada bir sürü kriminal vaka var. İnanılmaz şeyler yapabiliyor insanlar.  Erdoğan vakasında o eşik geçildi bence.

Erdoğan yalnız kaldığı zaman ve etrafında şimdiki gibi çapsız kadroylayürüdüğü zaman iyi bir fikir çıkarma şansı yok. "

"Suriye politikasının doktirinini kuran Davutoğlu değil mi?" sorusuna Mahçupyan, "Bu sürreal bir olay" dedi.

"Demirtaş ve kavala neden ısrarla içeride tutuluyor" sorusuna Mahçupyan, "Elde bir kart olarak tutmak. Bu gerilimleri ayakta tutarak muhtemel seçime gitmek." 

"Kürtler konusunda yeni bir vatandaşlık tanımı var. Anadille ilgili bölümler var. Hak olan şeylerin sorgusuz sualsiz verilmesi bu olacak, olmak zorunda."

Davutoğlu, başbakanlığı döneminde şeffaf olarak ne olup ne bittiğini açıklayacağım dediği noktadamıdır" sorusuna Mahçupyan şunları söyledi:

"Davutoğlu kendi bildiklerini ve yaşadıklarını anlatırsa bir gün o zaman bütün bu yakın tarih yeniden ve başka türl yazılacak. Ben onu biliyorum ve dinladim. Ama bunları aktarmak bana düşmüyor. Bunlar iyi gazetecilik işleri. Biraz o ortamın da olması gerekiyor belki.Tek kişinin konuşması üzerinden olmayacaktır bu olay. Aynı anda yavaş yavaş tomurcuklanan bir başka ortamın içinde olduğumuzun hissedilmesi lazım."