Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Projesi Tapu Dağıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada 17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına değindi.

Erdoğan, 17 Aralık süreciyle ilgili sert söylemini sürdürdü.

17 Aralık'tan sonra partisinden istifa eden milletvekillerini, "Millete, AK Parti'ye ihanet etmekle" suçladı. "Partimiz de tuzluklar varmış. Tarihte yoksunuz" diyen Başbakan Erdoğan Cemaat ve Fethullah Gülen'e sert mesajlarla yüklendi.

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, Beyoğlu Belediyesi "Okmeydanı Projesi Tapu Dağıtım" töreninde konuştu.

Konuşmasının başında projenin önemine değinen Başbakan, "Bizim için bugün tarihi gün. Zira Okmeydanı için bu tarihi dönüm noktasında sevincinizi, heyecanınızı sizlerle paylaşmanın memnuniyetini paylaşıyorum. Değişim dönüşümle birlikte Türkiye'nin model beldesi oluşacak" dedi, Projenin İstanbul için önemine, İstanbul'un da Türkiye için önemine değindi. İstanbul'u, bütün illerin, "annesi" olarak tanımlayan Başbakan, "Herkes İstanbul'a hizmetkar olamaz" diye konuştu.

"Türkiye'de nasıl bir oyun oynandığını, nasıl bir oyun oynanmak istendiğini, nasıl bir darbe gerçekleştirilmek istendiğini paylaşmak istiyorum" diyen Başbakan Erdoğan seçimlerin çok farklı olacağını söyledi.

Erdoğan, 17 Aralık Operasyonu'nun ne anlam taşıdığını şöyle anlattı:

"17 Aralık Operasyonu, 'bir darbe' dediğimizde; birileri bunun ciddiyetini kavramıyor. Planlar deşifre edildikçe meselenin ciddiyeti çok açık bir şekilde görülüyor. Biz şunu görüyoruz. Gizli kapaklı toplantılar yapılmış, bir yerlerde planlar yapılmış, projeler hazırlanmış. Tuzaklar kurulmuş. Ve 17 Aralık'ta düğmeye basılmış. Nedir bu planlar öncelikle; Hükümete karşı yargı eliyle bir yargı müdahalesi yapılacak. Yargı eliyle hükümet yıpratılacak. Ardından milletvekilleri istifa ettirilecek. "

'AK PARTİ'YE TUZLUKLAR SIZDIRILMIŞ'

Erdoğan, 17 Aralık Operasyonu'nun ardından partisinden istifa eden milletvekillerine vurgu yaptı, "Tarihte yoksunuz" dedi. Milletvekillerinin istifasını 17 Aralık Operasyonu planlarının bir parçası olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Kim hangi işlerle uğraşıyor... Bu kirli planlar bugünlerde ortaya çıkıyor. Milletin oyuyla AK Parti çatısı altında görev alanlar meğer bir yerlerden gelen emir ve talimatla istifa ettirilmişler. AK Parti'ye bazı tuzluklar sızdırılmış. Yapılan ihanettir. Yapılan Ak Parti'ye ihanettir, emanete ihanettir, millete ihanettir, milletin mührüne ihanettir. Millet her vekili TBMM'ye kendisini temsil etsin diye gönderiyor. Milletvekilinin emir alacağı merci millettir" diye konuştu.

'NİSAN AYI'NDA HÜKÜMETE BAKAN ATAYACAKLARMIŞ'

Çete reislerinden emir ve talimat alanların apaçık bir ihanet içerisinde olduklarını öne süren Başbakan Erdoğan, "Faiz lobilerinden emir alanlar ihanet içindedir. Bazı vekiller milletten yetki aldılar başka odakların emirlerine göre hareket ettiler, millet onlara daha önce de şamarını vurdu vurmaya da devam edecektir. Bugün de milletten değil, Türkiye düşmanlarından ihanet şebekelerinden emir alanlara milletim 30 Mart'ta cevap verecektir" şeklinde konuştu.

17 Aralık Operasyonu'nu yapanların hedeflerini anlatırken, şöyle dedi:

"Bunların bir hedefi daha var. Bunlar Nisan Ayı'ndan sonra hükümete bakan atayacaklarmış. Biz 11 yıldır ne diyoruz. Hükümetleri millet göreve getirir ve millet görevden alır. Bunlar türlü ayak oyunları ile komplolarla hükümeti yıpratmak kendi keyiflerine göre hükümet ve parti kurmak istediler. Hükümeti medya kuramaz, medya yıkamaz sermaye kuramaz sermeye yıkamaz. Türkiye'de hükümeti uluslararası örgütlerin maşası olanlar da yıkamaz. Söz de , karar da milletindir."
17 Aralık Operasyonu ile hedeflerinin sadece hükümetleri olmadığına işaret eden Erdoğan, hedeflerinin Türkiye ekonomisi olduğunu söyledi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunların başka hesapları da varmış. Partimize Hükümetimize saldırırken, aynı anda Türkiye ekonomisine saldırdılar. Faiz ve örgüt lobisi örgüt lobisi ile el ele verdiler. Türkiye ekonomisini sarsmak istediler. Morallere bozarak, topluma karamsarlık pompalayarak çalışanı girişimciyi kandırarak ekonominin çarklarını durdurmak istediler. Televizyon haberleriyle , gazete haberleriyle, yurt dışındaki işbirlikçi medyalarıyla Türkiye ekonomisini hedef aldılar."

Başbakan Erdoğan cemaatle iplerin kopmasına neden olan, dersaneler konusunda "Seçim öncesi olmasa bile seçim sonrası yasayı görüşüp Meclis'ten geçireceğiz. Alt yapı hazırlıklarımız bitti" dedi.

Türkiye'nin iş ortamını yatırım ortamını karalamak istediklerini belirten Erdoğan, iş ortaklığı içerisinde olanların şifresini de açıkladı. "Şifreleri ananas" diyen Erdoğan şöyle konuştu:

"İş adamlarıyla ittifak yaptılar. Şifre ne? şifre ananas. Şifre ne şifre tespih. Ananaslar, tespihler gelip gidiyor. Kimlerin kimlerle iş tuttuğunu biliyor musunuz. Kimlerin kimlerle hareket ettiğini görüyor musunuz. Benim 77 milyon vatandaşımın ekmeğine göz dikiliyor. Bu defa yanlış adrese gittiler. Sert kayaya çarptılar. Hiç endişeniz olmasın. Türkiye ekonomisi korunaklı. Türkiye ekonomisi 3 -5 komplocunun açıklaması ile sarsılmayacak. Paramızı rezil edenlerin karşısında enflasyonu tek haneliye dönüştüren bir ekonomi anlayışı getirdik. Ekonomiyi sağlam zemine oturttuk. Her durum için planlarımız var. Bu ekonominin büyümesini kimse engelleyemez. Moralleri bozmaya çalışan herkese karşı herkes dikkatli olsun."

ÇÖZÜM SÜRECİ

17 Aralık Operasyonu'nun amaçlarından birinin de "Çözüm süreci" olduğunu ifade eden başbakan Erdoğan, "Darbe girişiminin bir diğer hedefi de çözüm süreciydi. Yeniden şehitlerin gelmesi için ellerinden geleni yaptılar. Şer odakları ile birlikte çalışmaktan çekinmediler. Güneydeki sevdikleri ülkenin maşalığını yapmakla en küçük tereddüt göstermediler" diye konuştu.

CEMAATİ HAŞHAŞİLER'e BENZETTİ

Başbakan, Mavi Marmara, Suriye'ye yaptıkları yardımdan, Filistin'e yaptıkları yardımdan rahatsız olanların, şimdi de kendilerinde rahatsız olduklarını öne sürdü. Erdoğan, cemaati bir kez daha "Haşhaşilere" benzetti ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

"77 milyon bir istiklal mücadelesi vereceğiz. Ajan denince, casus denince çok rahatsız oluyorlar. Haşhaşi denince çok rahatsız oluyorlar. Peki bunları nasıl açıklayacaksınız. Millet buna geçit vermeyecektir. Biz bu süreci bir istiklal mücadelesi olarak tanımlarken boşuna söylemiyoruz. Millet bunlara geçit vermeyecektir. Darbelere karşı dimdik durarak, 77 milyon hep birlikte bir istiklal mücadelesi vereceğiz."

'ÖRGÜT CHP'Yİ PARMAĞINDA OYNATIYOR'

CHP'yi de hedef alan Erdoğan, "Kaset komplosu yapılarak CHP'ye yeni bir genel başkan getirdiler. İşte bu örgüt şimdi CHP'yi yine parmağında oynatıyor" dedi.

Erdoğan'dan CHP'ye hem eleştiri , hem suçlama hem de uyarı vardı:

Erdoğan, "Bu örgüt ile CHP bazı şehirlerde AK Parti'yi yıpratmak için çalışıyor. Yolsuzluktan attığını aday yapıyor. Oyun çok büyük. Bunlar asıl darbeyi 30 Mart'ta milletten alacaklar. Millet ne diyorsa o olacak. 30 Mart seçimleri önemli" şeklinde konuştu. (Gerçek Gündem)