Başbakan Erdoğan, HSYK düzenlemesinin geri çekilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı. Erdoğan, Meclis’te AKP’li Oktay Saral’ın CHP’li Bülent Tezcan’a yumruk atmasıyla ilgili özür dilemeyeceğini de söyledi. Erdoğan, "Önce hakaret edenler özür dilesin" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un "HSYK düzenlemesinin askıya alınması ihtimalini değerlendiriyoruz" açıklamasının aksine, söz konusu teklifin geri çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Erdoğan, “Komisyonda arzu edilmeyen fiili durumlar oldu. Buna rağmen komisyondan geçti. Genel Kurul’da da arzu edilmeyen durumlar meydana geldi. Şimdi en azından Adalet Akademisi ile ilgili 22 maddelik konuyu geçirmeye kararlıyız. Belki 2-3 madde daha geçebilir. Bunların dışındaki kısmı şimdilik donduracağız ama ileride herhangi bir gereklilik olursa tekrar Genel Kurula getirebiliriz. Ondan sonra bu süreci kapatacağız” dedi.

'GÜL'DEN TALEP GELMEDİ'

Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine “Cumhurbaşkanı'nın ‘teklifi çekin’ yönünde bir talebi söz konusu değil” dedi.

Erdoğan, yeniden yargılanma konusunda ise “Arkadaşlarımız çalışma yapacak. Daha sonra değerlendirme yaparız” dedi.

'MUHALET TAHRİKLERDEN KAÇINMALI'

Meclis’te yaşanan kavgayla ilgili de değerlendirme yapan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Keşke bu noktaya hiç gelmemiş olsaydı. Başbakan’a hakaretlerin yapılması herhalde tahrik unsurudur. Herkesin tahrik unsurlarından kaçması gerekir. Böyle olursa gelecekte de böyle şeyler yaşanır.

Biz savunmamızı yapıyor, eleştirileri dinliyoruz. İddialara cevap verirken muhalefetten durmadan bağırmalar çağırılar... Meclis adabını öğrenmeleri lazım. Adeta sipariş üzerine getirilen tipler. Temenni ederim bundan sonra olmaz.

'ÖNCE ONLAR ÖZÜR DİLESİN'

Hoş olan bir durum değil, arzu etmiyoruz. Asla benim özür dileme düşüncem yok. Şahsıma, aileme hakaret edenler önce bizden özür dilesinler. “

BEDELLİ ASKERLİK

Erdoğan, hükümetin gündeminde bedelli askerlik konusunun bulunmadığını da dile getirdi.