Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat’ta yerel seçim ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kayyum tehdidini yineleyen Erdoğan, "Şimdi "Kayyum atanan yerleri geri alacağız" diyorlar. Devletin bu belediyelere verdiği imkanları Kandil'e gönderecek olursanız, biz yine beklemeden kayyumu atarız. Zillet ittifakına destek verenlere karşı tavrımız açıktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Yozgat, Kırıkkale'den Ankara'ya, Kayseri'den İstanbul'a kadar tüm Türkiye'de yaşayan bir şehirdir. Gidin Avusturya'yı Yozgat'ı Türkiye'nin en büyük şehri sanırlar. Pek çok Avrupa ülkesinde yüzbin Yozgatlılar hayatlarını sürdürüyor.

Bugüne kadar girdiğimiz tüm seçimlerde Yozgat hep ilk sıralarda yer aldı. Bir kez daha sizlerden destek istiyorum. Ülkemizin içinden geçtiğimi kritik dönemde destek bekliyorum.

KAYYUM ATANAN BELEDİYELER

"Kürdistan'a HDP'ye, batıda da AK Parti'ye-MHP'ye kaybettireceğiz" diyor. Ahlaksıza bakın ya. Ülkemizi bölemeyeceksiniz, 31 Mart'ta da cevabı en güzel şekilde alacaksınız. Biz Kürt kardeşlerimize muhabbetimizi koruruz. Ama ülkemizi bölmeye çalışanlara yüz vermeyiz. Çukurlar açtılar, onları gömdük. Şimdi "Kayyum atanan yerleri geri alacağız" diyorlar. Devletin bu belediyelere verdiği imkanları Kandil'e gönderecek olursanız, biz yine beklemeden kayyumu atarız. Zillet ittifakına destek verenlere karşı tavrımız açıktır.