Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı İlnur Çevik ile beraberindeki heyet, Eski Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani'yi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentindeki konutunda ziyaret etti.

'TALABANİ, IRAK VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ HUSUSUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATTI'

Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) resmi internet sitesi Pukmedia'da yayımlanan habere göre, Çevik'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Talabani'ye sevgi ve selamlarının iletilmesinin yanında, en kısa zamanda sağlığına kavuşması dileklerini ulaştırdığı belirtildi.

Çevik, "Bölgede barış ve istikrarlı havanın oluşturulması konusunda rolü olan Celal Talabani'den büyük bir tecrübe kazandım. Irak ve Türkiye'nin sağlam ilişkiler kurması hususunda önemli adımlar attı" şeklinde konuştu.

Heyetin Talabani'yi ziyaretinin, Kerkük'te yaşanan bayrak krizinden sonra gelmesi dikkati çekti.

Kerkük İl Meclisi, 28 Mart tarihindeki oturumda tek taraflı bir karar alarak IKBY bayrağının kamu binalarında asılmasına onay vermişti.

Irak Meclisi de, 1 Nisan tarihindeki bayrak krizi meselesine ilişkin düzenlediği oturumda Kerkük İl Meclisi'nin tek taraflı kararı onaylamadıklarını bildirmişti.

(Kaynak: Sputnik)