Vefat eden Erzurum eski milletvekilleri Nevzat Kösoğlu ile Sebahattin Aras için Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli de katıldı. Erdoğan ve Bahçeli'nin tokalaşmadığı görüldü.

Bu arada cenaze namazı öncesi vatandaşlarla protokol arasına kurulan barikata bazı vatandaşların itiraz etmesi sonrasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Parti liderleri arasında yaşanan bu gerginlik, cenazenin sonunda Bahçeli ve Erdoğan'ın korumalarına da yansıdı. Ortam elektriklendi.

Hürriyet'in haberine göre, Erzurum eski milletvekilleri Nevzat Kösoğlu ile Sebahattin Aras için Kocatepe Camii’ndeki düzenlenen cenaze töreninde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Devletin zirvesinin hazır bulunduğu cami avlusunda protokol kısmı demir bariyerlerle çevrildi. Protokol dışında sivil vatandaş içeri alınmadı. Barikata itiraz eden cemaatle polis arasında yaşanan gerginliğin ardından ise barikat kaldırıldı.

KORUMALAR BİRBİRİNE KÜFÜR EDEREK, CAMLARI YUMRUKLADILAR

Barikatın kaldırılmasıyla namaz öncesi yaşanan gerginlik sona ererken bu kez namaz sonrası korumalar arasında gerginlik yaşandı. Erdoğan'ı koruyan 3 jipten biri Bahçeli'nin makam aracının yanında kalabalığın arasında kaldı.

Erdoğan camiden iki jip ile ayrılırken diğer jip çıkış yapamadı. Bahçeli makam otosuna binerken geride kalan jipin şöförü camı açarak, "İzin verin beyfendiye yetişeceğim" dedi. Korumanın aceleci tavrına sinirlenen Bahçeli'nin korumaları, "Görmüyor musun genel başkanımız biniyor" diye karşılık verdi.

Başbakanlık koruma şöförünün çıkmaya çalışması üzerine korumalar arasında küfürleşmeler yaşandı. Bahçeli'nin korumaları fırsat bulup hareket eden jipin camlarını yumrukladı.