MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Küba'da o dağa cami yakışır’ açıklamasına,"Elbette cami müslümanların görkem ve güzelliği olarak her yere yakışır. Merakımız Erdoğan'ın hangi kabahatini kapatmak için böyle bir girişimi alet edeceğidir" sözleriyle karşılık verdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Erdoğan'ı eleştirdi. 'Küba'ya cami' sözlerine değinen Bahçeli,  ”Erdoğan sevap işlemek istiyorsa, bankadaki milyar dolarlarından bir bölümünü kurulacak Küba Cami Yaptırma Derneği’ne bağışlamalıdır” dedi.

Türkiye'nin Suriye politikasına da değinen Bahçeli, "Davutoğlu Türkiye’yi temsil etmek için mi ABD’nin Suriye’yi vurması için yalvarmaya mı gitmiştir. Esad teröristtir Esad zalimdir de IŞİD, PYD, PKK sevgi kelebekleri midir? 

Sorun Esad değildir. Asıl sorun sömürgeciliğin yepyeni operasyonudur. Düne kadar Esad ile aile fotoğrafı çektirenler aklınız neredeydi. Esad ve babası 2011 martından önce kan dökmüyor muydu? Türkiye bu politikalarla daha fazla yönetilemeyecektir" dedi.