Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “24 Haziran seçimlerinde Diyarbakır'da arzu ettiğimiz sonuca ulaşamadık. Halbuki bu şehre yaptığımız yatırımların gösterdiğimiz emeklerin karşılığı çok daha fazla olmalıydı. Buna rağmen biz eksiği Diyarbakırlı kardeşlerimizde değil kendimizde arıyoruz. Yeteri kadar çalışamadığımızı gösteriyor” açıklamasında bulundu.

Diyarbakır’da yaptığı konuşmada Mart 2019’da gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimlere ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Erdoğan “En isabetli adaylarla seçime girecek, Allah'ın izniyle seçimi alacağız” dedi.

Ekonomide yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Erdoğan "Önceliğimiz, üretimi, ihracatı, istihdamı yeniden şaha kaldırmaktır. Biz bu sıkıntıyı çözdük, çözeriz ama fırsatçılık yaparak ülkemizi adeta can evinden vuranları da unutmayız" şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın, Diyarbakır'da AKP İl Başkanlığı yemeğindeki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"24 Haziran seçimlerinde Diyarbakır'da arzu ettiğimiz sonuca ulaşamadık. Halbuki bu şehre yaptığımız yatırımların gösterdiğimiz emeklerin karşılığı çok daha fazla olmalıydı. Buna rağmen biz eksiği Diyarbakırlı kardeşlerimizde değil kendimizde arıyoruz. Yeteri kadar çalışamadığımızı gösteriyor. Bunun için ilçe teşkilatımızın, bölge temsilcilerimizin desteğine ihtiyacımız var. Kadın kolları gençlik kollarının çok çalışması lazım. Bundan sonra inşallah daha çok çalışacak, Diyarbakır'da en az ülke genelindeki oy oranına ulaşacağız. Çok çalıştığımızda gönlünü kazanamayacağınız kimse yoktur.