Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT TIR'ları davasında dün hâkim karşısına çıkan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e destek için duruşmaya giden başkonsoloslara tepki gösterdi.

"Diplomasinin de bir edebi, adabı var. Burası senin ülken değil burası Türkiye" diyen Erdoğan, "Siz kimsiniz sizin ne işiniz var orada" ifadesini kullandı.

Dünkü duruşmayı İngiltere Başkonsolosu Leigh Turner, Fransa Başkonsolosu Muriel Myriam Domenach, Almanya Parlamentosundan Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen, Almanya Büyükelçisi, İtalya ve Hollanda başkonsolosları takip etti.

Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

‘SİZ KİMSİNİZ?’

Dün malum gazetecinin mahkemesine İstanbul'da ki konsoloslar geliyor. Sizin ne işiniz var siz kimsiniz. Burası senin ülken değil, burası Türkiye. Sen konsolosluk binası içinde hareket edebilirsin gerisi izne tabidir. Yarım milyon insanı katleden bir zalime karşı bir halkın nasıl yalnız bırakıldığına hep birlikte şahit oluyoruz.

‘BİR TAKIM SÖZDE AKADEMİSYENİN İLİMDEN HABERİ YOKTUR’

Biz ne zaman Yeni Türkiye dedik, iste o zaman akılla mantıkla izah edilemeyecek bir sürü sorunu önümüze bulduk. Türkiye'nin Güneydoğusunda yaşanan kalkışmanın akılla izah edilecek bir yolu var mı?

Bunlara methiyeler düzenleyen bir takım sözde akademisyenin, ilimden nasibi yoktur. DAEŞ bahanesiyle oynanan oyunlarda ki hedefleri görmemek için kör olmak lazım. Türkiye'yi 1959 yılından beri AB kapısında beklettiklerini görünce meselenin kriterler olmadığını gayet iyi anlıyoruz.