Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Afrin'e girerken etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3647'ye yükseldi. Amerika'dan sözcü açıklama yapıyor, "Afrin'de kaygılıyız" diyor. Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz? "Terör örgütlerini temizleyelim" dediğimiz zaman neredeydiniz? PYD'sini de, YPG'sini de bizim Mehmetçiğimiz, ÖSO nasıl halletti işte ortada. "Türkiye stratejik ortağımız" diyeceksiniz, sonra teröristlerle iş birliği yapacaksınız. Bizimle stratejik ortaksan bizimle birlikte yürüyeceksiniz. Öyle bir aldatmaca ki, 5 bin tır buraya silah soktunuz. O açılan tüneller, tünellerin içindeki silah mühimmat depoları, silah mühimmat evleri. Bunların hepsini yıkıyoruz. Onlar kaçıyor biz kovalıyoruz. Bütün mühimmat da yavaş yavaş bizim elimize geçiyor geçecek. 

Fırat Kalkanı ile ilk defa belirli bir noktayı değil, 2 bin kilometre karelik büyük bir bölgeyi sorun olarak bize sıkıntı veren bölgeyi, sorun olmaktan çıkararak bunları kontrolümüz altına aldık. Güvenliğini de şu anda biz sağlıyoruz ve 160 bin Cerablus, El Rai, Bab, bunun içindeki insanlar artık topraklarına döndü. Bu örgütler tamamen saf dışı bırakılmıştır. Kılıç artıklarının temizlenmesi sebebiyle 7 ayı bulan operasyon bölgesinde huzurun sağlanmasının ardından kardeşlerimiz topraklarına dönmüştür.

Zeytin Dalı Harekatı'nda 2 ay geçmeden şehir merkezini kontrol altına almış bulunuyoruz. Kılıç artıklarının ve patlayıcıların temizlenmesi için operasyonlarına bir müddet daha devam edeceklerdir. ÖSO ve bizim oradaki askerlerimiz bu arama taramayı devam ettiriyor. Yarın orada herhangi bir sıkıntı yaşamamalıyız.

2 ayda Afrin operasyonunun askeri safhasını büyük ölçüde bitirdik. Aslanlar meydana çıkınca çakalların payına kaçmak düşer. Bizim askerimiz, korucularımız, jandarmamız, polisimiz, ÖSO aslan gibi meydana çıkınca PYD'li çakallar da kuyruklarını kıstırıp kaçtılar.

Utanmadan bizi sivillere zarar vermekle suçlamaya kalktılar. Tüm iddiaları belgeleri ile görüntüleri ile şahitleri ile çürüttük. Bölgeyi yeniden yaşanabilir hale getirme çalışmalarına başlıyoruz. Nice şiirlerle, marşlarla, belgesellerle destanları aktaracağız. 

Bir kez daha Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit verdiğimiz 46 güvenlik görevlimiz ile 269 ÖSO kardeşlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. 

İster kendileri gelsinler, ister kuklalarını göndersinler biz bu ülkeyi, bu vatanı kimselere bırakmadık, bırakmayacağız. İnancımızın sembolü ezanımızı susturamayacak, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı indiremeyecekler. Bir daha İstiklal Marşı yazmamak için bu marşımızın mesajlarını zihnimizden ve yüreğimizden asla eksik etmeyeceğiz. 

Bu süreçte görev alan tüm kurumlarımız meselenin öneminin farkındalar. Sadece bazı hainler hala bu mücadeleyi karalamanın gayreti içindeler. Hamdolsun onlara en güzel cevabı milletimizin bizatihi kendisi veriyor. Daha dün "Afrin'e girilmesini asla doğru bulmuyoruz" diyenlerin kim olduklarını çok iyi biliyoruz. Şimdi ne diyorlar, "ordumuzu tebrik ediyoruz". Ne oldu şimdi size? Hep manevra. Bunların hayatı manevra. Ey şu anda ana muhalefetin başı ve yanındakiler. "PYD terör örgütü değildir" diye açıklamadınız mı?

"ÇATLASANIZ DA PATLASANIZ DA TÜRKİYE'Yİ DURDURAMAYACAKSINIZ"

Buradan açıkça söylüyorum. Çatlasanız da patlasanız da, Türkiye'yi durduramayacaksınız. 2023 hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasının önünü kesemeyeceksiniz. Ok yaydan çıktı artık. Türk milleti kadim medeniyetinin inkişaf ateşini yeniden alevlendirmiştir.

Bizi tecrit etmeye çalıştıkları her yerde kendi imkanlarımızla daha güçlü şekilde olmak boynumuzun borcu. Biz bu saldırıların hepsinin de üstesinden geliriz. Türkiye'yi nasıl FETÖ'nün tuzaklarından kurtarmışsak bundan sonrasını da başaracağız. 2019 seçimleri bu bakımdan çok önemli. Yeni yönetim sisteminin devreye girmesi ile işlerinin daha da zorlaşacağını bilenler tüm güçleri ile 2019'a odaklanıyor. Asla rehavete kapılmadan, asla en küçük bir hataya yer vermeden çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız. Aksilik durumunda kaybedenin biz değil, Türkiye olacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.

"15 YILLIK İKTİDAR YORGUNLUĞU BİZİM İÇİN MAZERET OLAMAZ"

Bizim gibi düşünmeyenleri ikna etmek, varsa yanlış bilgileri düzeltmek için tüm gücümüzü, tüm imkanlarımızı kullanacağız. Doğruluğun açamayacağı hiçbir kapı yoktur. 15 yıllık iktidarın vermiş olduğu yorgunluk bizim için mazeret olamaz. Bizim açımızdan 2019'un şifresi yenilenmedir, tazelenmedir.

Bu ülkede ana muhalefet partisi 15 yıldır aynı şeyleri söylediği için bir milim öteye geçememiştir. Biz ise hep ileriye doğru gitmişiz. Biz milletimizle birlikte ve bu kadroya güvenerek yola çıktık, bundan sonra da yine milletimizle birlikte yine bu kadroyla beraber bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız. Kurumsal bir gurur ve kurumsal bir kibir bize asla yakışmaz.