Hastalığı nedeniyle bir süredir evinde dinlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Çanakkale'ye gitti.

Çok sayıda bakan ile giden Erdoğan, ilk olarak Biga Şehir Meydanı'nda toplu açılışlara katılarak halka hitap etti. Çanakkale'de faaliyet gösteren fabrikaların gösterdiği başarıyı öven Erdoğan, özel teşebbüsün yanında olduklarını söyledi.

Yarın 18 Mart törenlerine katılacağını da aktaran Başbakan, şehitleri hürmetle yad ettiklerini belirterek, şehitlerin izinden gittiklerini söyledi.

'MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞIMIZDA IRKÇILIK YOK'

Kafatası milliyetçisi olmadıklarını belirten Erdoğan, milliyetçilik anlayışlarında ırkçılık olmadığını aktardı. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

"Milliyetçilik, bir slogan atmak değildir. Milliyetçilik şehitliklerin hatırasına, mirasına sahip çıkmaktır. Biz kafatası milliyetçisi olmadık olmayacağız. Bizim milliyetçilik anlayışımızda ırkçılık yok. Bu ülkede Türkü ile Kürdü ile Çerkezi ile Romanı ile aklınıza ne gelirse, Yaradılanı Yaradandan dolayı seviyoruz ve yolumuza devam ediyoruz. Buradaki şehitliğe gidin hepsini kucak kucağa görürsünüz. Üsküp'ten Bosna'dan, Kars'tan her yerde geleni görürsünüz. Geldiler bu topraklarda şehit oldular. Onun için burayı iyi anlayacağız iyi okuyacağız. Bu şehitlikler bize tarihimizi anlatıyor. Bize diyorlar ki Filistin ile niye bu kadar ilgilisiniz. Çünkü burada Çanakkale'de Kudüslü şehitler var. Suriye ile niye bu kadar ileniyorsunuz diyorlar. Çanakkale'de Şamlı, Halepli şehitler var. Suriye ye gidin Mehmetçiğin şehitleri var. 98 yıl önce zor zamanımızda Çanakkale'ye koştuysa biz de zor zamanında yanlarında olacağız."

CHP'YE "ESAD'LA FOTOĞRAF" ELEŞTİRİSİ

Suriye halkının yanında olduklarını söyleyen Erdoğan, Esad ile fotoğraf karesinde yer alan CHP'lilere yüklenerek, "Ana muhalefet partisi milletvekilleri eli kanlı Esed ile fotoğraf çektiriyorlar. Biz nerede dolaşıyoruz onlar nerde. Aynı fotoğraf karesinde yer almadık. Biz mazlumun yanında olduk ve olacağız. Çanakkale destanı bize bunları emrediyor. Dikkat edin bunlar Diyarbakır'a gidemezler. Şam'a giderler eli kanlı diktatörle aynı fotoğraf karesine girerler," diye konuştu.

ÇANAKKALE'DEN DESTEK İSTEDİ

"10 yıldır ne yaptıysak Çanakkale ruhunu yaşatmak için yaptık," diyen Erdoğan, Çanakkale'de bulunan şehitlerin mezar taşlarını örnek göstererek, kardeşliği yaşatacaklarını söyledi. Erdoğan devam eden süreç hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Ne yaptıysak şehitlerimizin izinden gittik. Mezar taşlarındaki kardeşliği yaşatmak, bizim rehberimiz oldu. Yavrularımıza artık Çanakkale ruhunu vereceğiz. Şehitlikte kardeşle yatan kardeşliği yaşatmak için var gücümüz ile çalışıyoruz. Kendine milliyetçi diyenler gelip bu şehitliğe sahip çıkmadılar. Barıştan, demokrasiden bahsedenler gelip burada Vanlı, Şanlıurfalı şehitleri görmediler. Biz şehitlerin izinden yürüyen bir milletiz. Onlar şehitlerimize sahip çıkmasalar biz var gücümüzle o şehitlerin hatırasına sahip çıkacağız. Onlar terörün bitmesini istemedikçe, biz mücadele edeceğiz. Biz millete karşı sorumluyuz. Onlar şehitlerimizi istismar eder, biz sahip çıkarız. Onlar gençleri ölüme götürür biz sahip çıkıyoruz. Terörün bitmesine Çanakkale şehitler diyarından destek bekliyoruz. Muhalefet isterse bizi yalnız bıraksın. Yeter ki halkımız bizimle beraber olsun. Siz yanımızda olursanız biz çözeriz. Güzel gelişmeler var, beraber o güzel günleri yaşayacağız. İnşallah şehitlerimize mahcup olmayacağız. Bu süreci hayırlısı ile neticeye ulaştıracağız."

Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan ve beraberindeki toplu açılış kurdelasını kesti. Erdoğan daha sonra İçdaş fabrikasına geçti.