Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin yaşandığı gece hayatını kaybedenleri andığı konuşmasında, “Ne diyordum size hatırlayın, biz bir gün ölmeyecek miyiz? Öleceğiz. Bir adam gibi ölmek var, bir şey söyleyecektim ama onu söylemeyeceğim, bir de madam gibi ölmek var. Ölelim ama adam gibi ölelim” dedi. 

Birçok mitingde “İdam isteriz” sloganları atılmış, ‘İdam geri gelsin’ pankartları açılmıştı. Erdoğan son olarak Yenikapı’daki "Demokrasi Mitingi"nde alandaki muhalefet partisi liderlerini işaret edip “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletin olduğuna göre, sizler de idam talebinde bulunduğunuza göre, bunun kararını verecek merci Meclis’tir” demişti.

Erdoğan, Konya ziyaretinin ardından gittiği Trabzon’da havalimanında kendisini karşılayan yurttaşlara hitap etti. 

“SENİN ANAN BABAN ÖLMEMİŞ Kİ...”

Erdoğan, darbe teşebbüsünde bulunanların bir değil iki kere yargılanmaya mahkum olduğunu belirterek, “Şimdi Batılılar ne diyor? Bana diyorlar ki ‘Ama siz idam istiyorsunuz.’ Senin anan, baban, çocuğun, kardeşin ölmemiş ki. Ama bizim canımız yanmış, ciğerimiz yanmış. Dolayısıyla kusura bakmayın eğer bu parlamento bu kararı verirse demokrasilerde parlamentoların verdiği karara saygı duymak zorundasınız, biz de buna saygı duyarız” ifadelerini kullandı.

“BİR ADAM GİBİ ÖLMEK VAR, BİRDE MADAM GİBİ”

Erdoğan, şöyle devam etti: “Dünyanın makamları nerede kalıyor? Burada kalıyor. Paran pulun her şeyin nerede kalıyor? Burada kalıyor. Cumhurbaşkanı olsan ne yazar, başbakan olsan ne yazar, multimilyarder olsan ne yazar? Hepsi geçici. Ne diyordum size hatırlayın, biz bir gün ölmeyecek miyiz? Öleceğiz. Bir adam gibi ölmek var, bir şey söyleyecektim ama onu söylemeyeceğim, bir de madam gibi ölmek var. Ölelim ama adam gibi ölelim. Sonra bizi defnedecekleri yer ne kadar? İki metreküp değil mi? Oraya gömecekler.”