EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ı destekleyeceklerini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde HDP'ye katılmayacaklarını açıklayan EMEP, cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş dedi.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, İhsanoğlu ve Erdoğan'ın benzer özelliklere sahip olduğunu ifade ederek destekleyecekleri adayı açıkladı. Gürkan, "Ekmeleddin İhsanoğlu ve Tayyip Erdoğan'ı önerenler devletin başına siyasi İslam çizgisinde, ABD ve AB başta olmak üzere emperyalist güçlere bağlı, neo-liberal ekonomik düzeni savunan iki aday çıkarmışlardır. 'Kırk katır mı, kırk satır mı?' misal" dedi.

Gürkan, "Biz, geçmişte verdiği insan hakları, demokrasi, barış, hak ve özgürlükler mücadelesini teminat olarak görüyor, mevcut adayları temsil eden iki çizgiden, Selahattin Demirtaş'ın açıkladığı, savunduğu değerlerin halkı, emeği ve ezilenleri temsil edeceğini düşünüyor ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayımız olarak görüyor ve destekliyoruz. Bütün emekçileri, kadınları, gençleri, ezilen din ve mezhebe mensup kişileri, ilerici ve demokratları Demirtaş'a oy vermeye, Demirtaş'ın seçim çalışmasına katılmaya ve desteklemeye çağırıyoruz" dedi.