Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Öcalan'ın çağrısının ardından yazılı bir açıklama yaptı. DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak imzalı açıklamada İç Güvenlik Paketi'nin geri çekilmesi istendi. 

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın sunduğu metnin gereklerinin yerine getirilmesi çağrısı da yapan DTK, İç Güvenlik Paketi ile ilgili uyarıda bulundu.

Meclise sunulan yasa tasarısının yeni problemlere ve krizlere neden olabileceğinin altını çizen DTK yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İmralı heyeti ile devlet-hükümet yetkililerinin Dolmabahçe sarayında yaptıkları görüşme ve Sayın ÖCALAN'ın çözüme ilişkin 10 madde biçiminde sunduğu taslak metinle yeni bir fırsat yaratılmış olmakla birlikte, çözüm sürecini de, son derece kritik ve önemli bir aşamaya evriltmiştir.
Her şeyden önce her kritik süreçte olduğu gibi, bir kez daha tüm sıkıntılarına rağmen sürecin olumlu yönde devamı konusunda müdahale ederek, ileri bir aşamaya geçilmesini sağlamasından dolayı Sayın ÖCALAN'a saygı ve minnettarlığımızı sunmak istiyoruz.

KCK'nin, Dolmabahçe'de yapılan görüşme sonrasında yaptığı açıklamalarını son derece önemli ve anlamlı gördüğümüzü, hükümetin de bu açıklamaları önemsemesini ve gerekli yasal çalışmaları bir an önce başlatmasının önemine vurgu yapma ihtiyacı duymaktayız.

Yapılan iyiniyet beyanları elbette ki son derece önemli ve anlamlıdır. Ancak, son iki yılda yaşadığımız kırılmalar, provakasyonlar, toplumun yaşadığı beklentiler, Ortadoğu'da yaşanan yeni siyasal ve toplumsal gelişmeler, atılması gereken adımların hemen atılmasını zorunlu ve gerekli kılmaktadır.
Bu nedenle, devlet ve hükümetten somut adımlar atmasını, süreci yeni krizlere sokacak politikalardan kaçınmasını ve Sayın ÖCALAN'ın sunduğu taslak metnin gereklerini yerine getirmesi çağrısını yapıyoruz. Bu konuda atılacak ilk adımın da, "İç Güvenlik" yasa tasarısının meclisten geri çekilmesi olduğu açıktır."

Kaynak: Demokrat Haber