Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bilensoy ile Genel Sekreter Kenan Üşenmez, partideki görevlerinden istifa etti.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın “demokratik sol kültürle bağdaşmayan söylem ve açıklamalara yer verdiği, Cumhur İttifakı'nın izlediği yöntem ve görüşleri benimsediği” belirtilen istifa açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, ülke sorunlarının giderilmesi için yöntem üreteceğine, çeşitli medya kanallarında tamamen bireysel ve şahsi menfaate dayalı açıklamalarda bulunması kabul edilemez bir durum yaratmıştır. Bu durum DSP’nin kurumsal kimliğine, bugüne kadarki fiili ve teorik uygulamalarına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyet değerlerine, Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit‘ in öğretisi demokratik sol kültüre ve ülke menfaatlerine ters düşmüş, toplum nezdinde ve kamuoyunda DSP'nin yanlış algılanmasına neden olmuştur.”

'İSTİFA KARARIMIZIN SORGULAMA SÜRECİNE KATKI SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUZ'

Açıklamada, bu süreçte Aksakal ile derin anlayış farklılıklarının oluştuğuna vurgu yapılarak, bu durumun görevlerinin sürdürülmesini olanaksız kıldığı ifade edildi.

İstifa kararlarının sorgulama ve çözüm bulma sürecine katkı sağlayacağı belirtilen açıklamada, “DSP çatısı altında tanıdığımız, birlikte çalışmaktan onur duyduğumuz tüm Başkanlık Kurulu Üyesi arkadaşlarımıza, bu ilkeleri yaşatan ve paylaşan tüm demokratik solculara teşekkür etmeyi bir borç ve görev biliyoruz. Demokratik sol mücadelemiz, parti meclisi üyesi olarak nefesimizin yettiği yere kadar devam edecektir. Siyaset ilke ve doğrultu tutarlılığı gerektirir” denildi.