Soner Aydın / Demokrat Haber

HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği mitinge düzenlenen bombalı saldırı, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’nun düzenlediği eylemle protesto edildi. Özgür Çocuk Parkı’nda toplanan yüzlerce kişi "Saldırılara karşı birlikte kazanacağız barajları birlikte yıkacağız" pankartı açarak ‘Barajınız bombanız vız gelir bize vız’, ‘Seni başkan yaptırmayacağız’, ‘İnadına HDP, inadına meclise’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Bizler HDP bizler meclise’ şeklinde sloganlar attı.

"SEÇİM SÜRESİNCE HDP'YE 168 SALDIRI"

Platform adına açıklama yapan Yusuf Kaya, seçim süreci boyunca partilere 187 saldırı yapıldığını, bunların 168’inin HDP’yi hedef aldığını, saldırıların son halkasının, Diyarbakır’da binlerce kişinin katıldığı mitinge yapılan bombalı saldırı olduğunu ve saldırıda kimi kaynaklara göre 3 kimi kaynaklara göre ise 4 yurttaşın yaşamını yitirdiğini, yüzlerce yurttaşın ise yaralandığını kaydetti.

"SORUMLULAR NEFRET DİLİNİ KULLANANLARDIR"

Kaya, “Seçimlerin demokratik bir ortamda yapılmasını sağlamakla mükellef olanlar, seçim çalışmalarında gerekli güvenlik önlemlerini almayanlar kadar, seçim süreçlerinde kin ve nefret dilini kullanarak nefret tohumları ekenler, halkları birbirine düşman ederek, kamplaştırarak oy devşirmek isteyenler de bu saldırılardan sorumludur” dedi.

"BOMBALANMAK İSTENEN ÜLKENİN BARIŞI"

Diyarbakır’daki bombalı saldırıyı düzenleyenlerin, 1 Mayıs 1977 katliamında olduğu gibi büyük bir panik yaratarak insanların birbiriniz ezmesini hedeflediğini belirten Kaya, “Aslında bombalanmak istenen ülkenin barışı, geleceği, halkların barış içinde eşit ve özgür bir şekilde yaşama iradesidir. Şimdi görev, iktidarı için koca bir ülkeyi ateşe atmaktan kaçınmayan AKP’nin tek adam, tek parti diktatörlüğü hesaplarını boşa çıkarmaktır. Barışa vurulan her darbeye karşı inadına kardeşliği, barışı ve çözümü inşa etmektir” ifadelerini kullandı.