Daha önce bazı programlarında da promter kullanan Bahçeli, bugün ilk kez Meclis’teki bir grup konuşmasını promter’dan yaptı. Sakin başlayan Bahçeli gittikçe sertleşti ve konuşmasının sonunda "MHP çözüm süreci denilen, çözülme ve çöküş planına karşıdır, her daim kararlılıkla karşı duracaktır" derken ayakta alkışlandı.

Bahçeli, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in PKK’nin geri çekilmesi ile ilgili yasa çıkartılabileceğine ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Bahçeli, Adalet Bakanı’nın sözlerinden anlaşıldığı kadarıyla TBMM’yi PKK hedeflerine seferber edileceğini iddia ederek, şunları kaydetti:

“Milli hakimiyetin bu kutlu çatısı, Gazilik unvanıyla baş tacımız olan bu büyük millet eseri çözülmeye, çöküşe ve çürümeye payanda yapılacaktır. Ancak bilinsin ki, Türk milletinin bu mukaddes emanetini, kurtuluşumuzun ana karargahını ve kalbini, PKK’nın önünde paspas etmeye çalışanlara fırsat vermeyiz ve hepsinin de alnını karışlarız. Türk milletinden yüz bulan, bununla da yetinmeyerek astarını da isteyen AKP köhnemişliğinin, TBMM’yi eşkıyanın oyuncağı haline çevirmesine göz yummayız, izin vermeyiz ve bu şehit emanetinin şerefiyle de oynatmayız. TBMM’yi Kandil’e çevirmeye gayret eden ahlaksızlar dikkat ediniz. Öcalan’ı sözde barış ve çözüm elçisi sıfatıyla millet huzuruna çıkarmaya çalışan pervasızlar ayağınızı denk alınız.”

“SON SÖZÜMÜZÜ HENÜZ SÖYLEMEDİK”

Bahçeli, İmralı sürecine destek veren ve bu yönde açıklama yapanları eleştirerek, “Başaramayacaksınız, muvaffak olamayacaksınız, firavun tavırlarınızla önümüzü tıkayamayacaksınız. Sizin doğrunuz Öcalan doğrusu olsun, bizim doğrumuz Türk milletidir. Sizin piriniz Öcalan, rehberiniz PKK, bölünme trafonuz Kandil olsun. Bizim yeminimiz Türk milletinin varlığını korumak ve Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü sağlama almaktır. İkazla bildiririm ki, MHP ve Türk milleti son sözünü henüz söylememiştir. MHP çözüm süreci denilen, -duyduk duymadık demeyin-, çözülme ve çöküş planına karşıdır, her daim kararlılıkla karşı duracaktır” dedi.

Bahçeli, Türk devletinin kolonlarını devirmeye, Türk milletinin maddi ve manevi hazinesini çarçur etmeye, milli kimliğini bölücülük alevinde yakmaya kalkışanların, MHP olduğu sürece kabusu yaşayacaklarını, seraba batacaklarını, hayal balonunun kafalarında patlayacağını söyledi. (Mynet)