MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçime katılma hakkı kazanması için İYİ Parti’ye geçen 15 CHP’li milletvekilinin, yeniden partilerine dönmesi hakkında açıklama yaptı.

Twitter hesabından paylaşımlar yapan Devlet Bahçeli, CHP ve İYİ Parti’yi “Türk siyasetinin yüz karası mevkiine çoktan çıkmış” olarak nitelendirdi.

Bahçeli, “Gözyaşlarıyla, boynu bükük şekilde, adeta pazarda alıcısını bekleyen zincirlenmiş köleler gibi 22 Nisan’da İP’e zorla geçirilen 15 CHP milletvekili, 18 gün sonra kendi mahallelerine dönmüşlerdir. Karşımızda demokrasi kahramanları değil, demokrasinin katilleri vardır ve alayı lekelidir” ifadelerini kullandı.

‘SEVSİNLER SİZİN DEMOKRASİ ANLAYIŞINIZI’

15 milletvekilinin “eşit ve adil bir seçimin önünü açtıkları” değerlendirmesine tepki gösteren Bahçeli, şöyle devam etti:

“Sevsinler sizin demokrasi anlayışınızı! Yere batsın sizin kiralık siyasi açmaz ve anlayışınız! 15’liler olayı demokrasinin soysuzlaşması, milli iradenin inkarıdır. Meşrutiyet meclislerinde bile yaşanmamış, siyasi tarihimizin hiçbir döneminde görülmemiş erdemsizlik ve ilkesizlik CHP ile İP arasında geçen karanlık 18 gün içinde sahnelenmiştir. Tek kelimeyle yazıklar olsun.”

‘OLAN BİTEN İĞRENÇLİKLER MİLLETE HAKARET’

Yaşananlar için “CHP-İP kumpası” yorumunda bulanan Bahçeli, paylaşımında “Niye gittiler, neden geldiler? Olan biten iğrençlikler millete hakaret ve haksızlık değil mi? Madem İP’te cambazlık yapmaya özeniyor idiyseler, madem İP’ten tutmayı hazmedebiliyor iseler, bunun daha doğal ve doğru yolları bulunamaz mıydı? İP’e söyleyecek laf zaten yoktur, bu sözde partinin imamesi çoktan kopmuş, Türkiye düşmanlarının elinde tutsak ve oyuncuğa dönüşmüştür. CHP, 15 kiralık milletvekilinin kirini kesinlikle temizleyemeyecektir” ifadelerine yer verdi.