AKP'nin kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat, HDP'den siyasete girişini CNN Türk'teki 360 Derece programında Şirin Payzın'a anlattı. Mersin'den aday adayı olduğunu belirten Fırat, HDP'nin oy oranı için, "Yüzde 15'in biraz altında mı biraz üstünde mi olacak diye düşünüyorum," dedi. Fırat'ın açıklamaları özetle şöyle:

"ERDOĞAN'IN 400 MİLLETVEKİLİ İSTEYİNCE..."

"Siyasi partilere baktığımda CHP'nin veya MHP'nin seçimlerdeki oy oranının birkaç puan artırmasının Meclis aritmetiği üzerinde çok büyük etki yapmayacağını gördüm. Ama özellikle sayın Cumhurbaşkanı'nın anayasada belirtildiği şekliyle tarafsızlığını da yitirerek Başkanlık sistemi için 400 tane milletvekili isteyince benim dikkatimi çekti.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİ SAVUNAN DAVUTOĞLU, 'BEN BAŞBAKANLIK YAPAMIYORUM' DİYOR"

"Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir başbakan meydanlara çıkıp 'Başkanlık sistemi gelsin' demez. Çünkü bu, şu demektir; 'Ey millet ben yetersizim, ben başbakanlık yapamıyorum, bunu yapma imkanına sahip değilim'.

HDP'NİN OYU YÜZDE 15

"Yüzde 10 barajını bir tehdit olarak görmüyorum. Yüzde 15'in biraz altında mı biraz üstünde mi olacak diye düşünüyorum. Yüzde 15'ler seviyesinde oy bekliyorum"