HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden, Diyarbakır’da DBP ve HDP tarafından düzenlenen Şırnak halkı ile dayanışmak amacıyla düzenlenen etkinliğe mesaj gönderdi.

Demirtaş, “Baştan yenilmeye mahkum bu zihniyet ve çabalara verilecek en değerli cevap, birlikte ittifak ve dayanışmamızı en üst seviyeye çıkarmaktır” dedi.

Demirtaş’ın avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajı, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım okudu.
 
Demirtaş’ın gönderdiği mesaj şöyle:
 
“Değerli halkımız,
 
Çok öncesinden planlanmış bu dayanışma buluşmasında elimde olmayan sebeplerle katılamıyorum. Demokratik siyaset ve meşru mücadele yöntemleri ile halkımızın barış ve özgürlük talepleri ile baş edemeyen egemen zihniyetin sahipleri yaklaşık 1,5 yıldır açığa çıkardıkları kirli savaşın faturasını Türkiye halklarına ödetmeye çalışıyorlar.
 
'TUTUKLU OLMAMIZA RAĞMEN DAYANIŞMA SÜRÜYOR'
 

Bu süreç içerisinde Kürt kentlerini orantısız ve etikten yoksun bir güçle yıkıma uğratanlaraın bir kez daha dayanışma ile karşısındayız. Parti olarak başta Şırnak olmak üzere yerle bir edilen kentlerimizin yaralarını halkımız ile birlikte sarmak üzere aylardan beri çalışmalar yürütüyoruz. 50 gün önce siyasi bir kararla rehin alınmamıza rağmen, bu dayanışma buluşmaları devam ediyor olmasına dair mutluluğumu ifade etmek isterim.
 
'ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ TALEPLERİ KANLA BASTIRILAMAZ'
 
Bugünlerin birlik ve dayanışma duygusu ile açılacağına dair mutlak inancımı paylaşmak isterim. Bize vekillerimiz, belediye eş başkanlarımız, parti yöneticilerimiz ve bütün halkımıza rehin alma hukukunu dayatanların amacı, halkımızın özgürlük ve barış taleplerini kanla bastırma nafile çabalardır. Baştan yenilmeye bu zihniyet ve çabalara verilecek en değerli cevap, birlikte ittifak ve dayanışmamızı en üst seviyeye çıkarmaktır.
Bütün kalbim, duygum, inanç ve irademle bulunduğunuz salonu teneffüs ettiğimi bilmenizi istiyorum. En kısa süre içinde bütün tutsak arkadaşlarımla birlikte fiziken de beraber olacağım inancıyla tüm halkımızı kucaklıyor, saygıyla selamlıyorum.”

.