Yaklaşık bir buçuk yıldır Edirne F Tipi Cezaevi'nde olan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın açıklaması Twitter hesabından paylaşıldı. Demirtaş, kendisi ve HDP ile ilgili haberlere yer verilmediği gerekçesiyle CNN Türk, NTV, Habertürk ve TRT’ye tepki gösterdi. 

Demirtaş’ın Twitter hesabından yapılan paylaşımlarlar şöyle: 

-CNN Türk’e: Medyaya yönelik ağır bir baskı olduğu zaten görülüyor. Buna sizlerin gönüllü ambargosu da eklenince seçim kampanyası iyiden iyiye adaletsiz hale geliyor. HDP ve Demirtaş haberlerine de yer vermeyi düşünüyor musunuz?

-TRT'ye: Seçmenlerimizin vergilerini tek bir partinin propagandası için kullanmanız hem günah hem de suçtur. TRT'yi iktidarın borazanı haline getirip kul hakkı yiyen yöneticilere hakkımızı helal etmiyoruz. Yaptığınızın suç kısmıyla da, adil yargının bir gün ilgileneceğine inanıyorum.

-Habertürk'e: TRT'yi anladık da özel kanalların çekincesi nedir? HDP ve Demirtaş haberleri yaptığınızda halen Hükümet'ten birileri, doğrudan sizi arayıp uyarıyor mu? Bizi yok sayarak seçimlerdeki adaletsizliği katmerli hale getirdiğinizin farkında mısınız?