Seçim çalışmalarına devam eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda düzenlenen ‘Halkların Demokratik Festivali’nde konuştu. Konuşmasında herkese HDP için oy toplama çağrısında bulunan Demirtaş, “Eşinizi, dostunuzu, akrabanızı, ayrıldığınız sevgilinizi dahi HDP’ye oy vermeye ikna edin” dedi.

Demirtaş, kitlenin gülüşmesi üzerine “Yürek acısı taşıyan da çokmuş” diye yine esprili bir yanıt verdi.

"AHMET HOCA ÜNİVERSİTEYE GERİ DÖNECEK"

Demirtaş, HDP’nin barajı geçtiği takdirde “AKP’nin de üç dört partiye ayrılıp dağılacağını” söyledi.

“Saraydaki ile stajyeri dışında kimse kalmayacak. Ahmet hoca siyasete veda edip, üniversitedeki kürsüsüne geri dönecek. Onun için de hayırlı olacak.

“Biz onun stratejik derinliğini özledik. Akademi dünyası için haksızlık olacak ama Ahmet hocayı akademi bize gönderdi, biz geri gönderiyoruz. Biraz da siz uğraşın kardeşim.”

"ZAFER BORCUMUZ VAR"

HDP’ye oy vermemiş olanların dahi 7 Haziran akşamı HDP’nin zaferiyle düğün bayram yapacağını söyleyen Demirtaş;

“Mahirlere, Denizlere, İbolara, Amed zindan direnişi şehitlerine, Kobani’deki YPG’lilere, Gezi’de hayatını kaybedenlere bir zafer borcumuz var

“Onların anısına sahip çıkarak zafer armağan etmemiz lazım. Kaderimiz hep böyle en değerli evlatlarımızı ardımızda bırakarak devam etmemeli. Barışı da sağlayacağız, şimdiye dek sürdüğümüz mücadelelerin zaferini de elde edeceğiz." diye konuştu.

"7 HAZİRAN AKŞAMI BULUŞALIM"

Demirtaş, oylara sahip çıkma çağrısı yaptığı konuşmasında 7 Haziran akşamı İstanbul’da ve büyük ihtimal Kadıköy’de olacağını belirterek “7 Haziran akşamı buluşalım” diyerek bitirdi. (Diken, Bianet)