HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul İl Kongresi’nin açılışında konuştu.

Yaklaşık 25 gün önce Muğla Milli Emlak Müdürlüğü’nün, Bodrum Yat İşletmesi’ne bir yazı gönderdiğini ileri süren Demirtaş şöyle konuştu:

“49 yıllığına hazineden kiralanmış çok büyük bir yat limanı. Çok büyük bir rant var. Çok cüzi bir fiyata bir şirkete kiralanmış. 25 gün önce tek taraflı ve uyduruk bir gerekçeyle Milli Emlak Müdürlüğü bu şirkete yazı yazıyor ve ‘Sözleşmeyi feshettim’ diyor. Şirketin sahibi panikliyor. Saraya haber gönderiyor. Saray 4 şart sunuyor. Birincisi; ‘Yayın grubunun başındaki CEO’yu değiştirip, bizim istediğimiz kişiyi atayın’ diyorlar. İkincisi; ‘26 kişilik liste vereceğiz. Onları işten çıkarıp, bizim istediğimizi işe alacaksınız.’ Üçüncüsü; ‘Bütün yayınlarınızda AKP lehine ve HDP aleyhinde propaganda yapacaksınız.’ Dördüncüsü ise ‘Ahmet Hakan’ı işten çıkarmayacaksınız, gece gündüz AKP propagandası yaptıracaksınız.’ Saray 4 şartı Doğan Medya’ya sunuyor. Bodrum grubunu işleten Doğan Grubu’dur. Hükümet medyayı bu şekilde satın alıyor”


NE YAPTI Kİ?

Beyaz Show’a bağlanan Ayşe Çelik’in bazı basın organlarında hedaf gösterilmesine de değinen Demirtaş şunları söyledi: “Bir kadın barış mesajı veriyor. Devletin bütün mekanizmalarını aynı anda harekete geçiriyor. Derhal program yapımcısını linç ediyorlar. Ülkemde insanlar ölmesin, barış olsun derken niye bu kadar saldırıya uğruyor? Ne yaptı ki kadıncağız, bu kadar saldırıya uğradı?”