HDP'nin 'Selahattin Demirtaş kalp spazmı geçirdi' iddialarına adliye kaynakları yanıt verdi.

HDP Genel Merkezi sosyal medya hesabından parti sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in açıklaması yayınlanarak, Selahattin Demirtaş’ın kalp spazmı geçirdiği ifade etmişti.

Bilgen’in açıklamasında, "Demirtaş cezaevinde kalp spazmı geçirmiştir. Eş Genel Başkanımızın sağlık durumuna ilişkin kaygılarımız var" demişti.

Adliye kaynakları, 3 Aralık Cumartesi akşamı kalbinde rahatsızlık hisseden Demirtaş'ın 6 Aralık Salı günü revire çıkma talebinde bulunduğunu söyledi.

Muayenesi sonrası tam teşekküllü bir sağlık kuruluşuna sevk talebi olmayan Demirtaş'ın sağlık durumunda herhangi bir olumsuzluğun olmadığını iddia eden yetkililer, sosyal medya üzerinden Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Demirtaş'ın kolestrolünün yükseldiği ifade edildi.

AYHAN BİLGEN DEMİRTAŞ'IN DURUMUYLA İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Demirtaş'ın sağlık durumuyla ilgili şunları paylaşmıştı: "Eş Genel başkanımızın sağlık durumuyla ilgili bir kaygımızı paylaşacağım. Cumartesi günü Sayın Selahattin Demirtaş cezaevinde kalp spazmı geçirmiştir. Sayın Demirtaş daha önce de kalp rahatsızlığı geçirmiş olmasına ve bununla ilgili raporlar bulunmasına rağmen şu anda cezaevinde gerekli sağlık hizmetlerinin sunumundan mahrum bırakılıyor. Biz tarafsız uzman doktorların denetiminde incelemenin yapılması için Tabipler Birliği’ne başvuru yapacağız ve tarafsız uzman doktorlarım gözetiminde muayenenin yapılmasını ve buna uygun bir hastanede yapılmasını talep edeceğiz."