BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerini yerinde bulduğunu ifade etti.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın açıklamalarını Diyarbakır’da değerlendirdi.

Kılıç’ın açıklamasına destek verdiğini söyleyen Demirtaş, şunları söyledi: "Bana kalırsa Anayasa Mahkemesi başkanı bir hukukçu olarak, yüksek yargının başkanı olarak söylenmesi gerekenleri söylemiştir. Asıl sıkıntılı söylemler Başbakan'ın Anayasa Mahkemesi başkan ve üyelerine karşı kullandığı söylemlerdir.

Anayasa Mahkemesi'nin aldığı bir kararı hakaretvari, küçültecek şekilde zan altında bırakılmaz. Hesabına geldiği bütün mahkeme kararlarını alkışlarken, hesabına gelmeyen, siyasi çıkışlarına denk düşmeyen mahkeme kararlarını yerden yere vurabiliyor. Hatta gayri milli olmakla, başka yapılarla bağlantılı olmakla suçlayabiliyor. Bu doğru bir tutum değil."

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'ın ortaya koyduğu tutumun evrensel hukuk kriterlerinin tekrarı olduğunu kaydeden Demirtaş, "Dolayısıyla açıklamalarının önemli olduğunu düşünüyorum. Evrensel hukuk çerçevesinde hakimler kararlarıyla, mesajlarıyla tabi ki kendini savunmalı, savunabilmeli" şeklinde konuştu.

'HDP YENİ YÜZLERLE YOLA DEVAM ETMELİ'

Demirtaş, HDP'de eş başkan olma gibi bir planı olmadığını belirtti. Yeni yüzlerle devam etmenin daha faydalı olacağına inandığını söyleyen Demirtaş, "Benim HDP eş başkanı olma gibi bir düşüncem yok. Barış ve Demokrasi Partisi eş başkanı olarak şimdilik partiyi kongreye hazırlayacak çalışmaları yapacağız. Daha sonrasında da ben de HDP'ye bir geçiş yapacağım ve HDP milletvekili olarak görevimi sürdürmeyi düşünüyorum. Yeniden herhangi bir kurumun, herhangi bir partinin eş başkanı olmak gibi bir düşüncem yok, herhangi bir adaylık da düşünmüyorum" diye belirtti.

Kamuoyundan gelen destek mesajlarının önemli ve değerli olduğunu kaydeden Demirtaş, "Fakat biz kişiler üzerine, isimler üzerine büyümüş bir hareket değiliz. En nihayetinde bu görevi yapabilecek çok sayıda arkadaşımız çıkacaktır. Zaten ben mücadeleden geri çekilmiyorum. Mücadelenin içerisinde, merkezinde olmaya devam edeceğim. Ama eş başkanlık konusunda bir yenilenmeye, bir yenileşmeye ihtiyaç var muhakkak. Ben de siyaseten bu görevlerimi bırakmıyorum. Mücadeleyi de bırakmıyorum. Gelecek önerilerin hepsi çok saygındır, değerlidir, fakat ben eş başkanlığı sürdürmeyi düşünmüyorum.

Çünkü HDP ile birlikte yeni yüzlerle yola devam etmenin daha faydalı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.