Batman’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, şuana kadar 20 belediye eş başkanı ve15 belediye meclis üyesinin tutuklandığını, 22 belediye meclis üyesinin ise görevinden alındığını belirterek, Türkiye genelinde 176 yerde partilerinin saldırıya uğradığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Batman’da seçmenlerle buluştu.

Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmada “Daha tutuklanmamış belediye eşbaşkanlarıyla buluşma toplantısı ” pankartı asıldı.

Burada bir konuşma yapan Demirtaş, şuana kadar 20 belediye eş başkanı ve 15 belediye meclis üyesinin tutuklandığını belirterek, 22 belediye meclis üyesinin ise görevinden alındığını söyledi.

Demirtaş konuşmasının devamında şunları söyledi:

‘EŞ BAŞKANLARIMIZA İŞKENCE EDİLDİ’

“Tutuklanan belediye eş başkanlarımız, cezaevlerine işkence edilerek götürüldü. Özelikle Sincan ve Kırıklar cezaevlerine yapılan sürgünlerde yaşandı. Neye dayanarak bunu yapıyorlar. Çünkü Ankara’da kendilerini koruyan ve bu yaşananlara göz yuman bir anlayış var. Ankara Katliamı’ndan sonra canlı yayında sırıtan Adalet Bakanı mı bu cezaevlerinde işlenen suçlara ilişkin soruşturma başlatacak.

Devleti yönetenler evrensel bütün değerleri ortadan kaldırmış. Onlar için önemli olan bir seçim kazanmak. Bu süreçte toplumsal sorunları göz ardı edenler, iktidarını kurtarma peşinde. Koltukları kaybettiklerinde nasıl bir durumla karşılaşacaklarını çok iyi biliyorlar. Zaten suça günaha battığınız kadar batmışsınız. Türkiye’nin her yerine cenazeler gidiyor. Bu şekilde iktidarlarını kurtarmak istiyorlar.

‘İKİ POLİSİ BAHANE EDEREK ATAŞKESİ BOZDULAR’

Ceylanpınar’da 2 polisin infaz edilmesini gerekçe gösteren AKP’nin hiç bir şey umurunda değil. İki polisi de bahane ederek ateşkesi bozdular. Sayın Öcalan’la yürütülen müzakere masasını devirdiler. Çünkü cenazeler geldikçe bizlere HDP’ye yüklendiler. Birinci amaçları buydu ve bunu hayata geçirdiler.

‘4 TV PROGRAMI ONLARI RAHATSIZ ETTİ’

HDP’nin arkasında medya desteği var’ diyenler de yanılma var. Hiçbir basın gurubu bize destek vermedi. Eş Başkan olarak 4 TV programına çıktık. O 4 televizyon programı dahi onları tedirgin etti. Onlar en az 400 televizyona çıktılar. Ama bizim 4 TV programı onları rahatsız etti.

‘176 YERDE SALDIRIYA UĞRADIK’

Büyük bir saldırı dalgası altında seçim çalışması yürüttük, yürütüyoruz. Ateşkes sürecinde 176 yerde saldırıya uğradık. Biz tamda o zülüm ortamında barış ortamını yaratan bir hareket ve partiyiz.

“Tüm arkadaşlarımız emin olsun şu anda ki uygulamalara zülüm katmerleşse bile kazanan bizler olacağız. Bu dönemde kazanmanın çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Biz 40 yıldır savaş ortamında büyüdük.

‘1 KASIM’DA ATEŞKESİ KALICI HALE GETİRELİM’

Taşınan sandıklara itiraz etmeyin. Nusaybin, Sur ve Cizre’de hiçbir gerekçeleri ve bahaneleri kalmasın. Biz itiraz etmeyeceğiz. Yarın ‘İnsanlar korkudan oy kullanmadılar’ demesin. Sandık saray bahçesinde dahi olsa gidip o zarfı atıp oy kullanacağız.

Bize düşen şey, ev ev dolaşıp 1 Kasım’ın umut müjdesi olduğunu anlatmaktır. Cenazelerin durması AKP’nin teşhir edilmesi demektir. Bunun için 1 Kasım’da ateşkesi kalıcı hale getirelim.

’13 YILLIK AKP HÜKÜMETİNİ BİZ DEVİRDİK’

Onları biz iktidardan düşürdük. 13 yılık AKP hükümetini biz devirdik. Artık iktidar değiller. ‘Nasıl olsa arkamızda bir Saray var diyorlarsa’ o da yok artık. Biz devirdik arkanızdaki Saray’ı. Bu seçimlerden sonra siz ne yapacaksınız? Gece gündüz halka zulüm yapanlar ne yapacak? Çiğnediğiniz kanunlar önüne çıkacaksınız. O gözlüklü savcılarınızda kaçtı. Bu zulüm sizi de bitirir” dedi.

‘DEMOKRATİK SİYASET DÜNYA ÇAPINDA ETKİLİ HALE GELECEK’

Herkes, hesabını buna göre yapması lazım. Bir halkın demokrasi talebini silahla bastıramazsınız. Kürtler de artık şunu görmeli. Demokratik siyasetiniz, dünya çapında etkili bir hale gelmiş durumda. Kürt halkı ve tüm bileşenleri bunu iyi değerlendirmeli. Bize açılmış olan kapıların ne kadar kıymetli olduğunu görmemiz lazım.

Uluslararası diplomatik alanda şuanda Türkiye Cumhurbaşkanı’ndan daha fazla bir itibar sahibiyiz. Bu da Kobani ve Rojava da halkın vermiş olduğu direnişin sonucundur. Halkımızın emeğidir. Bu halkın elimize koyduğu tarihi bir fırsattır.

‘BİZE UMUT BAĞLADILAR’

Biz Türkiye’yi artık yönetebiliriz. Türkiye Cumhuriyet tarihinde hakları birleştiren bir partiyiz. Tüm insanlar bize umut bağladılar. Çocuğu askerde olan anneler, umudu bizde gördü. ‘Bu ülkeye barışı getirecek güç bunlardır’ dediler. Şimdi bu gücü alternatif bir iktidar olarak Türkiye’yi halklara sunmak zorundayız. Bu tarihi fırsatı kullanmak zorundayız.

‘TEKÇİ ANLAYIŞA ÇOĞULCU DEMOKRASİ’

Biz Ortadoğu’ya demokrasiyi anlatacağız. Çoğulcu cumhuriyeti, doğru anlayıp doğru anlatacağız. Tüm bunları savundukça bize daha hazla saldırıları olacak. Çünkü Ortadoğu genelinde cesaret edilemeyeni yapıyoruz. Kolay değil.

Tekçi bir anlayışa karşı çoğulcu bir demokrasiyi savunuyoruz. Bu güne kadar bize oy vermeyenlere bizi yanlış anlattılar. Tek dil olmadan bizler ulus olabiliriz. Dillerin ve kültürlerin çok olduğu bir ulus olabiliriz. Tekçilikte ısrar edenler ‘bölücülük’ yapıyor. Bizim önerimiz bu nedenle bir parçalanma ve bölünme değil, devleti birleştirme hamlesidir.” şeklinde konuştu. (İMC)